Tuesday, June 22, 2010

Rezeki Last Few Weeks

Ni sume untuk Wani nye hantaran for her engagement on 5 June lepas... time kaceh ye di atas kepercayaanmu... hopefully suke le ye..



posing sikit ye b4 masuk kotak

haaa... dah masuk kotak...

ni lak kek red velvet with cream cheese frosting.... sume nak merah sebab tema nye merah...

Nutty Chocolate Praline....

Red Velvet Cake with cream cheese frosting ordered by my aunt for her 16th anniversary...thank you makcu


Yang ni lak Impossible Pie (Almond)... Kak Ina dari Ipoh order wat mkn2 family gathering die...  Kak Ina ni opis mate Rin masa keje dgn DRB dulu.... tq Kak Ina...

Last 2 Weeks Activities

Hakimi request nk makan kuih doraemon.... so watle kuih dorayaki ni... mmg habis majoriti dia yg bedal...

dah letak filling peanut butter...

Ni kat umah mama.... teringin nak makan mee rebus.... ada lagi tulang korban... apa lagi... korbankan la...hehe

Ni pun wat kat umah mama... ptg bila ntah bgn tidur ptg terus ingat buah melaka... selongkar fridge tgk bhn2 pun ada.... apa lagi.... maka terhasillah buah melaka di Ipoh...muahha

Yang ni lak... kat Oldtown Manjalara... nak antarkan Impossible Pie yang Kak Ina order... sume deme ni xmandi lagi trp dah berjalan merata and siap bfast lagi kat situ... dah gosok gigi ke...huh... rasa nya x....

Hakimi biasela... mesti nak milo... mana de milo kat sana... chocolate je la... hazimi... wahhh minum white coffee.... habis mama punye sibedal...huhu

Roti bakar 2 set pun licin...

tukang kipas satay...

mari makan satay...

ni bukan kita wat ye... kakak ipar yg wat.... ada lebih... kita kasi bakar

leh x keje sebagai pembakar satay pasni...huhu

satay siappppp.....

sebab notti and kaco org nak bako sattay.... anda dihukum...

dihukumu masuk dalam washing machine...muahhaa

ni masa pegi jenjalan... penat la konon.... Hakimi suh beli utk dia... huhu... RM300 tu satu... xpayah

si dempam yg dah xberapa nak dempam

Friday, June 11, 2010

Alhmadulillah

Alhamdulillah.... syukur kehadratNya... keranaNya aku sampai ke tahap ini...  at last kuar jugak result examku... alhamdulillah Rin dah lulus sume subject last sem...paper account lepas jugak... Rin mmg risau sgt paper tu...walopun cukup makan.... meaning Rin kena amik lagi 1 paper je next sem... kena struggle la this time utk naikkan semula pointer... then dah leh la nak pakai jubah...hehe... moga2 perjalananku dipermudahkan... Arini pun best sebab 3 Ahmad akan balik ke rumah... esok we all nk cuti2 ke Melaka...

Aksi Si Notti Di Pagi Hari

Tgk tu... org duk elok elok kat baby seat tu... tp tgk la apa yg dibuatnye... (psstt: nak tau x... pemilik sebenar baby seat ni kan dah form 2... masih lagi tahan kan...hehe)

Alamak macam nak wat aksi merbahaya je ni...

ni mesti nak amik hp mama ni...

Huhu... rupanya dia nak drive arini...huhu.... bukan arini je tiap2 x nek kete dia yg nk drive...

Thursday, June 10, 2010

Result oh result...

Kata result kuar arini after 12pm... dah kul 2 lebih dah pun xde pun...huhu... dah bedebo-debo dah ni jantungku ini... ntah ape la citer nye... bg most of my friends mesti lagi bedebo sebab result nilah yang akan menentukan samaada diorg leh grad end of the year ni or kena repeat... Rin debo2 la gak walaupun ada lagi satu paper nak amik next sem...huhu

Wednesday, June 09, 2010

SAHABAT BLOG @ KELAB BLOGGER

Ini adalah segmen terbaru yang akan dilaksanakn oleh "Ben Ashaari". Tujuan dia untuk mempromosikan kelab blogger kat FB nun. Sesiapa yang lom join lagi boleh lah berbuat demikan. Dengan menyertai kelab blogger tu secara tak langsung kita leh perkenalkan blog kita di antara blogger2 lain. Bukan semua tau kewujudan blog kita, betul tak...Tapi apa yang Ben buat tu special ckit...further details ..klik sini......

Ceklat Bear

Ni je yang dapat diselamatkan ... apa ni.... ni la door gift untuk tetamu yang datang masa kenduri joint venture yang Rin wat kat kampung last wiken.... Rin wat 300 pcs bear choc.... dan rasanya habis dgn sekelip mata saja.... huhu... ramai yang xmerasa.... kenapa... sebab tukang bagi choc xberapa boleh nak harap... ye la... sambil bagi orang sambil bedal skali choc tu... and bila kengkawan dia leh lak bg lebih siap masuk dalam poket la... apa la.... mmg la xcukup... sepatutnya sorang dapat satu jer... walaupun anak dia ada 5 org kat umah... xkira laa... deme xdtg... kalau cenggitu... wat 1000pcs pun xcukup....huhu...

Tuesday, June 08, 2010

Bulan Sakit Mata

Bulan sakit mata???? Ohhh tidak Jun bukanlah bulan untuk sakit mata but Bulan ialah Hafizi... my family kat kampung panggil Hafizi dengan gelaran "Bulan"..... so si Bulan la yang sakit mata...pegi duk kat sepital baru la OK...huhu... owh... ni bknlah sekarang but last week... baru ada masa nak hapdet... gambo kenduri... nak tengok ke... nnt la ye... camera tertinggal kat Ipoh...huhu.... tapi kan org2 kampung ckp Bulan dah xmacam Bulan lagi... sebab bulan dah kecut... ye la noti2... lagipun few weeks ago dia cirit birit... maybe nak ringankan badan kot... kata org2 tua laaa... sebab nak jalan... kalo ikut Abg Cik dia 9 bulan dah jalan... Hafizi xtau la... kita tgk je la ye...
sian anak mama nie... penuh taik mata... itupun time dah Ok ckit

Nangis jer... sebab mata xleh bukak...

dah buang taik mata dah leh tgk mama... mata cam ceme (sepet) sikit

Yeay... dah leh mainn...