Friday, July 30, 2010

Alhamdulillah... walopun dah duk umah... ada juga rezeki dari-Nya... minggu ni bz la jugak menyiapkan order... next week order pun dah penuh... makcik dah xleh nak amik oder lagi ye... xlalu...hehe

Ni carrot cake wif cream cheese frosting ordered by Liz dari Tropicana utk bf nye punya bday arini...

Ni lak Sarah dari Vista Angkasa order


Ni pun Sarah order

ni pun Sarah gak order utk bday bf nye yg skrg ada kat PLKN...


ni pun Sarah order utk chenta hatinya..


Yang ni Yong Fatimah dari Bangi order utk majlis perkahwinan adiknya di Teluk Intan



Kalo masak pape utk orang lain... mesti la kena wat lebih utk loyal customerku... Hakimi n Hazimi


Thursday, July 29, 2010

Buttered Prawn


Bahan-bahan:


3 biji kuning telur - dipukul
8 ekor udang besar
3 biji cili api - dipotong kecil
2 tangkai daun kari
sedikit susu cair
sedikit garam
sedikit gula
mentega
minyak

1. Masukkan sedikit minyak (dalam 3 sudu besar) dan mentega (dalam 4 sudu besar) dalam kuali. Jangan letak mentega saja nanti cepat hangus. Pastikan minyak dah betul-betul panas. Bila dah panas, turunkan telur perlahan-lahan sambil sebelah tangan lagi memutarkan telur itu tanpa henti (non stop high speed). Masak sehingga telur bertukar warna kecoklatan. Angkat dan toskan. Biar sejuk.

2. Goreng udang besar sampai masak & angkat.

3. Tumiskan cili api dalam minyak & butter yang dipanaskan terlebih dahulu. Masukkan daun kari (buang batangnya). Biar sampai layu sedikit. Masukkan sedikit susu cair, garam & gula. Masukkan udang. Kacau selama beberapa minit. Angkat.

4. Gaulkan udang dengan telur yang telah digoreng tadi.

Ni wat utk dinner semalam... my 1st attempt wat buttered prawn and en hubby sangat suka and ckp sedap... sila buat lagi ....huhu

Monday, July 26, 2010

Apam Dot Dot

Huh... jenuh nak menyiapkan dgn hero2 yang menyibuk ckp lawa la comel la mcm cendawan la colourful la.... byk sgt soalan bertubi2 siap dgn compliment lagi... lom masak pun duk tanya bila nk masak bila leh makan... itupun Rin kena wat 2 bancuhan khas utk diorg...huhuu
sib bek la yang org order dapat diselamatkan... if not jenuh la kena wat lagi

Friday, July 23, 2010

Rezeki Jumaat

Yang ni spaghetti utk 6 pax diorder oleh Yus Prasarana utk makan2 dgn anak2 sedaranya

and Yus jugak repeat order Roti daging but versi pedas punye...

ada lebih inti Rin wat la Puff Daging...hehe

Yang ni lak order dari Ilya...betoi ke eja ntah... dia keje kat UM katanya but duk kat Ampang... order choc utk bday hubbynya esok

Thursday, July 22, 2010

Kapkek

Chocolate Kapkek ni Ieda dari SUK kat Shah Alam order untuk bday member opis dier... tema pink n perple... xpasti nape nmpk lain lak kaler dia...kalo real xla pucat cmni...huhu


My Superheroes

Quite a while Rin xupload gambar2 my superheroes kan.... aritu kitorang ada pegi i-city shah alam nun....nnt2 la yer... Rin amik kat adik Rin yer... layan je la gambar ni

mat thrasher ni skrg suka kaco adik tdo...huhu

 
mandi tidak... gosok gigi tidak.... tapi dekat 10 biji kapkek habis dibedalnye


bila masa la pulak ni... mama serius jer berfb....muahaha



dia dah leh duduk sendiri....
hobi baru adik.... menjulur lidah... dulu suka ketap gigi... huhuhu
ish abang si gigi kompang...hehe 

Monday, July 19, 2010

Order 2 Yus

Jumaat lps ada 2 Yus order.... Yus Kota Damansara order choc but Yus dr Prasarana lak order roti wat makan2 dgn anak2 sedara dia... yang ni roti daging... ada cerita disebalik pembuatan roti ni...huhuhu

roti pizza yang mmg feveret Yus ni... ni 2nd time dia order...

ni la Hakimi yang request roti tampal telur

masak lemak udang kacang buncis and bilis goreng

bihun sup ni rasanya menu sabtu lepas...hehe

Friday, July 16, 2010

Chocolate

Yus order choc2 ni utk birthday anak sedara dia rasanya di Puchong... ingat nak wat semalam after kelas but kepala rasa berat sgt... so bgn awal2 pagi ni terus wat choc... sib bek sempat...

Hello Kitty

Flower Lollichoc

Lollichoc

Choc Bear

Ni sumenye Rin dah sumbat masuk kotak.... tunggu nak antar je

Dark Chocolate Lovely Box sebab Yus ni xsuka manis2

Thursday, July 15, 2010

Chocolate Moist Cake

haaa... malam kelmarin pegi K4 Kepong beli brg2 basah nak masak...ye la kan dah jadi suri rumah sepenuh masa kena la masak sepenuh masa kan...huh... otw back dpt sms dr kak sherry... kak sherry ni kakak kepada kak shai yg penah oder kek ben10 aritu.... dia tanya leh x watkan kek utk bday hubby dia... memula dulu dia nk ode n letak edible but xjadi... tup2 sms... sedara nye pasal... lgpun bhn2 pun ada... on je la... petang semalam pegi antar kek ni kat Kak Shai je di Damansara Heights... xnk masuk KL opis Kak Sherry sebab takut jem... sekali hujan daaa... jem jugak... huhu... otw back Hakimi dah bising2 katanya lapor... sampai je umah terus ke dapur buatkan sup fishball campur fucuk n suun... and masak sotong goreng kunyit... masak nasi banyak konon nak masak nasi goreng pagi ni... sekali nasi licin daaa....

Tuesday, July 13, 2010

Faux Cake Class

Last Sunday Rin and kakak Ipar Rin pegi belajar wat Faux Cake dgn Kak Ida kat Gurney Height nun.... kakak ipar nak belajar sebab nak wat wedding souvenir anak dia nk kawen next year... leh wat awal2 sebab kek ni xde expiry date... kitorang xde bw camera pun .... gambar2 ni sume amik dr umah Kak Ida....  Kak Ida, tumpang tempek gambo kat sini ek... so pasni sape2 nak belajar or tempah leh la contact Rin ye...muahahha





Xtau nak letak tajuk apa

Ni last week nye menu masa wat roti burger... then kena la wat burgernye lak kan... nyum2

Tengok la model kat sebelah tu... dah xsabor2 nak makan cik mak ngan yam.... (nasi lemak dengan ayam)

Nasi lemak jer.....menu orang xreti nak masak pe...hehe... yang penting mendapat sambutan...muahaha