Friday, August 20, 2010

Iftar 10

Amik ko.... penangan sakit gigi terus berjangkit sakit kepala.... then sakit lak pinggang... actually more to back pain.... hubby dah urut lega la sikit but the pain is still there..huhu... before balik keje tadi mr hubby call nak check la wife dia ni OK ke KO... ada aktiviti masak2 or not... ku bilang tiada kerna mlm ni ada 10 biji kek lagi nak dibuat... so nak charge tenaga... tapi bila letak tepon rasa cm xbest lak.. so kuarkan imti leftover stuffed paratha aritu... kuarkan kulit popia... kita kasi bikin itu popia goreng lah.... tapi ingat nnt dah nak berbuka la baru goreng.. siapkan awal2 jer... tp hubby ckp xyah... mknan byk nnt membazir je... simpan je utk esok katanya....

rupanya hubby beli karipap n kuih cara berlauk....

 
and nasi ayam 3 bungkus... tgk ayam tu siap ada keriuk2 lagi... dah mcm ala2 ayam penyet.... nak dijadikan citer.... si kecik tu duk sibuk menggapai segala mende yang ada di atas meja tu.... kitorang ni xde meja makan lagi... masih lom jumpa yg berkenan di hati.... so temporarily gunala meja study as our meja makan... maka kecik la kan... so makanan dah byk... maka senangla si kecik menarik salah satu pinggan nasi ayam... maka lantai la yg mkn nasi sepinggan tu.....huhu...oleh itu makanan telah berkurangan... maka...

kenala gak si mama pergi ke dapur... tonggek2 amik kuali... dan menggoreng popia.... dan semua itu telah pun licin.... ni tgh mengukus SCC... baru 4 biji... lagi 6 biji...kul bape la nak tido ni... japgi nak goreng nasi utk sahur la kot... takut lmbt bgn sahur lak xsempat nnt...

2 comments:

azieazah said...

Baca jer dah takleh bayang berpeluh ler nak kentang-kentung masak kat dapur. Tapi orang yang pandai masak ni, campak2 jer jadi.

Popia... huhuhu dah lama tak buat.

Hezrin Ahmad said...

isk akak ni saya ni bkn terer... akak pun pandai gak sy tgk saje je nk merendah diri...