Monday, August 23, 2010

Iftar 12

Sahur.... xbgn... td pun xbangun... ni la masalah Rin dari dulu lagi... mmg payah nak jaga sahur... xtau nak wat cmne... kunci la jam camne... mmg payah... selalu hubby yg kejutkan but dia pun selalu terbabas.... huhu... semalam bangun pagi... terus siap2 nak pegi Ikea... ada sikit barang mau beli lah... hubby cakap kita pegi Ikea awal2 so senang dapat parking... rupanya ramai lagi yang bangun awal dari kitorang...muahhaha.... tp alhamdulillah xsusah la parking... ramai gak org kat sana.... hubby xbw phone and u all tau x apa.... he is missing dgn Hazimi... huwaaa... so Rin, Hakimi n Hazimi je la... round... dah kat tpt byr baru jumpa hubby... patah balik sebab payah nak pilih barang tadi sebab mendukung si kecik yg tdo je td... selalunya bila ke Ikea... bdk2 ni mesti nak eskrem RM1 tu... masalahnya Hakimi pose.... cmne nk mkn... udah jerit nak belon lak.... adooiii... then pegi Brands Outlet... dapat la deme ni tshirt raya sorang sepasang... budget xde lagi sebab xgaji lagi... nnt2 la carik lagi... then terus balik umah... then i told hubby yang ada Hakimi mengadu yang asyik berbuka di rumah je... xde pun kat luar... dah bpe hari dia puasa... xde pun...huhu... okla memandangkan ahad hari mama cuti masak...mlm kita buka kat luar... kalo tanya Hakimi mesti la dia nk fastfood... katanya Mcd ada menu berbuka... cuma RM5.95 je maaa...hehe... ish baru lagi makan Mcd laaa... so tiba2 mama macam nak makan Kueytiaw Goreng.... tingat lak my friend ckp Kueytiaw Doli yang pemes kat Taiping dah bukak kat TTDI... so kita kasi cuba laaa... xjumpa la pulak... call Ciela my friend... katanya 1 building dgn Brunsfield.... baru jumpa... kami sampai dlm kul 7pm... xberapa ramai org.... but dah nk berbuka its almost full... rasanya ada 1-2 meja je kosong...
ni masa sesi Hakimi meluahkan perasaan...

masa we all sampai... si kecik ni tdo...

ewahhh

abang pun nak posing...

ni makanan lom sampai...

posing ngan mama lakk.... Hafizi... xnmpk sbb tdo atas riba mama

Hakimi nak tgkp gambo dkt dgn plag Jalan Jalan Cari Makan... bukti dia dah sampai..huhu

kurma free...hehe

makanan dah sampai

ni my portion...kongsi dgn Hazimi... Kueytiaw Special.... xbest sgt macam kat Tepen nun... but habissss..
Hakimi nye portion.... sedap la pulak

ni dah jaga nangis... and xnk letak kat baby chair sebab xle nak capai makanan atas meja...

Air xamik gambo ye... biasa la hubby mesti dgn nescafe... Hakimi n Hazimi Lo Wam (Milo Suam)... sib bek la waiter yg amik order paham apa yg Hazimi ckp...hehe... me.... me...hehe... bila i sebut je air tu dia senyum... katanya... u n ur mother sama je... pegi la jauh mana... sibuk dgn Air Sirap...huhu... dah gemo nak wat cmne... hello this is my first sirap for Iftar this year la sayang...hehe... but my 1st glass Hazimi yg habiskan... kena la order 1 more... hehe... hubby kata cepat minum kang kempunan lak....hehe

No comments: