Friday, August 27, 2010

Iftar 16 & Sahur 17

Semalam patut ada kelas tapi rasa sgt penat then hubby lak kata xyah la pegi... kita buka sesama... huhu...mcm la xpenah buka sesama...hehe.. nak manja2 lak di bulan pose ni...huh... ate kek2 tu sape nak antor... xpe kita antar sesama la...ni kira buka luar la ni ek... saya cm xlarat nk masak dah ni... hehe... so kitorang gerak dari umah 5 lebih... normally dlm kul 6 dah leh sampai Shah Alam... but smlm sgt lah jem...huhu...menci2... dari Bkt Lanjan sampai la Shah Alam... kat Shah Alam tu mmg la jem... at last sampai utk hantar kek pun dah kul 7 lebih... mana nak iftar ni... kalo tanya Hakimi sure la dia nak KFC or MCD...huh... bosan... then I teringat satu Restoran yg xpernah lagi we all pergi... U all pernah dgr Restoran Malaysia Negaraku x? Restoran ni kepunyaan Datuk apa ntah lupa nama dia... apa yg menarik psl restoran ni... japgi ye kita bgtau...

ni la rupanya dari luar.....

nak makan kena tunjuk Mykad ye.... untuk entitle for RM2 food.... betul xtipu... kalo xbw atau xde  Mykad kena bayar RM6....

Apa yang u all akan dapat ialah 3-4 jenis lauk and air segelas.... murah kan.... lebih menarik...

lepas makan kena basuh pinggan sendiri ye.... macam kat umah lak...hehe....

Itula sebab kami nak cuba..... malangnye... kami tiba dah hampir sgt waktu berbuka..... restoran ni terlalu penuh.... huhu... len x je la... Hubby terus je ke 7E beli.....

air mineral


dgn Milo....

kami berbuka dgn air tu betul2 depan La Boutique Cafe Upin Ipin.... dah buka baru la we all masuk kedalam... masih ada kosong...

ni dia punya ramadhan promo.....

memula Rin plan nak makan Daging Black Pepper.... mcm best je... but

Hakimi lak order Nasi Lemak Ayam Rempah yang naluri seorang ibu kuat mengatakan yg he may not like the chicken.... so i ordered nasi goreng chicken chop (xjumpa gambo).... rupanya diorg xperasan i tick that one... bila sume org dh habis mkn baru la i mkn...huhu... xpe senang la Rin suap diorang....

Hubby lak order Nasi dgn Ayam Masak Merah..... sgtlah pedas.... lgpun cili dia cm xcukup masak so xberapa menepati la tekak kami ni.... tp Hazimi mkn gak dan dia juga mkn nasi lemak n nasi grg i....uih byk nye mkn... hubby order kopi o kaw sampai 2... dia xtau yg kopi tu satu je rm3...2 dah rm6...uih dah blh beli sepeket kopi.... bebel jap dia... katanya nk bukak Kedai  Kopi Lambor... kedai dia jual kopi 80sen je...huhu....adoiii...

me n Hazimi minum sirap selasih...sedapnya... dh lama xmkn selasih... hubby dh sengih tgk air sirap tu... then dia kata nk try la apa yg sedap sgt... katanya biasa je tp 3-4 teguk juga...hehe... suka la tu tp xnk ngaku je...huhu....

and sahur mkn roti sandwich lorrr... serius malas n xlarat rasanya nk masak.....

**sume gambar pinjam kat pakcik google sbb xbw camera... ada amik few photos dgn hp but card reader lak tertgl kat Ipoh... apa aktiviti arini...xde pape duk umah je.... hubby keje... ye la KL xcuti... dah la hubby keje nearby Bkt Bintang... entah kul bpe la sampai umah nnt sbb mesti jem ialah org Selangor turun shopping...huhu
 

2 comments:

azieazah said...

Ehh hubby RIN keja area BBintang rupanya... Kak Azie 9 tahun di sana, baru 2 bulan jer pindah sini.

Uissshhh kalu tahu, leh ajak hubby RIN pi lunch sesama. Ahaks! heheheheh!

Hezrin Ahmad said...

haah kak dia dgn project service apt kat bkt ceylon... tp baru 2 bln kat sana...hehe...boleh je kalo nk lunch dgn dia... dia mmg peramah hehe