Sunday, August 29, 2010

Iftar 18

Semalam biasela still duk buntu lagi xreti nk masak apa.... huhu... round2 rumah org nk ngintai kot2 la ada idea nk masak apa...then i bertemula dgn blog ni... xyah la nk bgtau yg mana ye... dia wat donut pakai BM which is i sgt la berkenan nk cuba.... ok terus godek2 kat dapur tu and suh cik BM wat kije.... ish mcm cairgile je cmne ni...xpela kt ikut je la resepi...sbb mood derhaka xdtg smlm...isk... dh lps saje intai cik BM... perghhh... mmg xjadik.. adoooiii... tensen mak camni.... then kring2...kring2... telepon telepon berbunyi... ada haiwan dlm bahaya... eh...nyanyi lagu wonderpet lak.. (teponku mmg bunyik cenggini saje malas nk layan ringtone)... "helo... makcu ni... eh esok kamu dtg umah mak yang kul bpe... nak suh kamu wat buttered prawn..." "owh...esok kita ikut heni... pen keje.." "xpe sempat lg kot... mak yang ada kat umah makcu ni buka sini... makcu wat nasi ayam je...meh la buka sini" "huhu...pen xblk keje lagi laaa pape nnt i bgtau ye..." cm menarik je.... xlama pastu mr hubby pun blk... "B...makcu ajak bukak pose umah dia...jom pegi... i xtau nk msk pe... td ingat nk wat donut but xjadik.... lgpun pastu sy nk pegi beli brg sikit..." sms makcu... suh msk nasik lebih kami dh otw...muahaha.. so gamatla umah makcu smlm... and Rin pun kena msk buttered prawn...huhu... konon nk amik gambar sekali bateri habis daaa... so xde gambar la x ni ye... bebel je... then makcu nk tapaukan ayam.... tertinggal la pulak.... apa kami sahur... bgn... minum je... sebab hubby kata dia xnk mkn... so sambung tdo la... ni tgh wat tart shell.... tp asyik kena cukai dek Hazimi je ni...isk2... bila nak siap nya ni...huhu

5 comments:

azieazah said...

Hmmm dah lama Kak Azie pun tingin nak masak butered prawn. Pasni nak kena buat jugaklah..

Hezrin Ahmad said...

buat kak jgn xbuat...hehe

Hezrin Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Zezebel said...

Saya buat biskut time dekat nak raya, kalau tak habis di makan oleh adik2. Hehehehe....
Salam kenal dan selamat berpuasa.

Hezrin Ahmad said...

salam zezebel....
umah ni xtau la bila nak wat...mood rajin xsampai2 lagi ni...huhu