Tuesday, August 24, 2010

Sahur 14

Semalam Hakimi xpuasa means dia kena la tidur bilik dia...... he is ok to sleep there cuma dia ni amatlah penakut... so si adik kena la teman... but si adiknya lak sibuk nk tdo dgn mama.... then hubby tdokan deme dulu baru hubby masuk tdo.... rasanya kul 2am Hazimi dah dtg bilik kami and start membebel... xtaula nape dia xleh nak tdo and kaco we all ni nak tdo... sama la dgn si kecik pun xabis2 nak menyusu... padahal dia nk mengebm jer...huhu.. kul 4am Hakimi lak nangis2 kat luar bilik... rupanya Hazimi tutup and siap kunci bilik lagi... dah xdpt nk masuk lagi menjerit la si abang kat luar yang gelap tu... mama gak kena bgn... Hakimi walopun nangis beriya... masuk bilik leh terus je tdo... Hazimi xjuga tdo... mama pun bangunla prapare sahur... normally kita iftar dgn mee n sahur nasi...arini kasi tukar oleh sebab iftar dah mkn nasi, for sahur kita mkn mee lak.... the different time prapare sahur x ni ialah ada peneman i kat dapur... pok pek pok pek mulut pelat tu... "Mama cak mi.... owh ma cak mi...mmm dapnye... mama wat pi ayah...owh cik nak pi..." (versi translate-mama masak mee ye...owh sedapnye mama msk mee... mama buat kopi ayah... mama Hazimi nk kopi...) sebenarnya Rin Wat lebih sup untuk Nasi Ayam... so tambah fishball and mee kering... dah siap Mee Kering Sup.... makan lak dgn sambal kicap... licin...

2 comments:

azieazah said...

Sempoiii!! tapi tetap menyelerakan tuh...

Hezrin Ahmad said...

alhmadulillah.. dah lama kami xsahur kak...hehe