Wednesday, August 04, 2010

Update

smlm Rin wat apam balik... tgk la xsenonoh rupanya... ye la xde loyang dia... main taram je la... ni bkn apam balik biasa ye.... ni version cheese n choc rice... my musketeers xsuka apam balik ori... ada yg nk resepi... ni dia...

2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
1 sudu teh soda bicarbonate
1 sudu teh baking powder
1 biji telur
1 1/2 cawan air
sedikit mentega untuk oles kuali

Rin nye version senang je.... sume masuk dalam blender..... then masak atas non stick pan... siap

Ni lunch arini sebab arini bz sikit lagipun Hafizi meragam sikit xnak letak...huhu

Aiskrim oreo ni wat semalam.... arini baru leh makan... sedap wooo macam Mcflurry...hehe
nak resepi ke... amik ni...

1 cawan susu segar
3 sudu besar gula
1 cawan susu tepung
3 sudu besar serbuk oreo
1 sudu teh vanilla

pun senang.... sume kasi masuk dalam blender except serbuk oreo tu masuk last skali then kacau je... masuk dalam bekas dan bekukan selama 8 jam or semalaman...dah siap

Kapkek ni diorder oleh my xschool mate masa di Ipoh dulu... duk pk sapela dah jumpa baru ingat hehe...
Ni utk bday anak dia... huhu... dah besar anak dia... anak kita sekolah pun x lagi...

Ni pun Rina order utk hubby nye birthday...

Ni kek butter botak yang akan berubah wajah.... tungguuuu

1 comment:

Klina said...

tks for resipe apam balik.Cara2nya lebih kurang mcm K.lina buat pancake cuma pancake tu klina taruk susu cair ngan tak letak baking powder.