Friday, September 24, 2010

M.E.N.G.E.T.A.T.

Oleh kerana diriku ini xberapa nak OK smlm...projek mengetat bermula agak lewat... lps hubby blk keje ada few things nak dibeli... so kami sume kuar laaa.... arini sume musketeers pakai jubah siap pakai kopiah... yang Hakimi siap bawa tasbih sambil berzikir...sebab katanya cita2 dia nak jadi imam muda.... huhuhu..cita2 dia bertukar hari2...huhu.. then masa kat lobi bawah tu the Maintenance Manager tu tegur Hazimi but biasa la Hazimi kan menyombong dgn org yg dia xkenal... salam pun xmo... yang Hakimi ni siap bagi salam and then hulur tangan kat Manager tu and ckp Selamat Hari Raya... sebab terharu... terus je deme dpt duit raya RM10 sorang... eh byk nye mamat ni bagi... macam la kenal sangat... duk senyum2 gitu je..xpenah ckp pun... tp org dah nak bg... amik je la kan...hehe... then pegi Bakery dulu...pegi K4 pastu ke Giant..then ke umah kakak ipar di Kota Dsara... siap leh mkn malam lagi kat sana..... huhu...then hubby lak nak tgk 999.... masa nak balik Hazimi siap mintak duit raya...adoiii... aritu kan dah dpt...isk....malu diriku jap...huhu... rasanya dah dkt kul 12am baru mulanya projek...yela selepas all the musketeers tdo... tp bkn sume yg tdo ye... Hazimi xtdo2...huhu rasanya adalah dlm sejam je kot tdo then dia la penemanku sepanjang malam... ye la start from A-Z...Madihah order 300pcs lak tu... nak wat jamuan raya kat opis rasanya... pejabat kerajaan kat bkt perdana..... sib bek kul 4am cam tu hubby bgn tlg wat smpai la siap...and siap tlg hantar lagi.... lega... kemas2...mandi...tidur...ingat leh lama...huh kejap je...sebab yg mana tdo dh jaga... so skrg ni duk mengukus 15 SCC lak... mlm ni nk anto...huhu... sgt penat... esok lak nak ke umah Heni... makan Laksa Sarawak kitak...

letak almond sikit b4 letak choc
sebahagian drpd 75pcs choc tart

letak filling blueberry dulu... baru rasa blueberrynye...

sebahagian drpd 75pcs blueberry cheese tart

letak custard filling dulu

sebahagian drpd 150pcs fruit tart

siap utk delivery....

penemanku sepanjang malam

2 comments:

ejaescobart said...

gigih nye ko... sronok aku dengor cita.. alhamdulillah Allah kurniakan tenaga & semangat pada ko.. mudah2-an makin murah rezeki ko anak beranak..

Hezrin Ahmad said...

aminnnn...hehe