Wednesday, September 01, 2010

Iftar 19

Ahad lps kami Iftar di Jln Uthant umah Mak Yang... Makcu and family, Heni, Dan, Ikin and Syukri pun join.. my other cousin blk Ipoh so deme xleh la nk join... so meriah la buka ramai2 ni... my hubby kena keje kat site jap.. so ingatkan nk tumpang Heni but last minit Hubby kata dia leh blk awal... so xjadi la tumpang Heni... utk Iftar x ni Rin wat 50 biji Strawberry and Chocolate Cheese Tart and Rich Choc Pudding.. yg tu xde gambo sebab duk dlm fridge lagi masa gambar diambil... ada lagi gambo Tepung Talam yg my sis Ikin beli pun xamik... memula kami makan kuih2... then angkat sume and kami sembahyang maghrib berjemaah... then kasik turun balik makanan and makan nasik lak...best2..

ni la rupa cistatku yg dah eksiden... terpelanting dia duk dlm kete..hehe

one of my fav masa bln ramadhan... badak berendam...tq mak yang sbb wat utk kt...sedappp... siap tapau bw blk lagi.... **psssttt makcu... jadik ye projek "Jongkong" kita 8hb...hehe (another fav food of mine)

cekodok... mak buyung ngidam...beli je

ni jiran depan umah mak yang kasik...agar2 kot...huhu
ni kena beratur panjang nak belinye.....popia goreng apa ntah kat Desa Pandan
tpt yg sama tp ni popia basah... deme kata yg basah sedap...

 
samosa... tp inti dia macam nak basi... so Cik Tong Sam Pah la yg kenyang

Gulai Darat Ayam... mak yang masak... rempah dia Kelantan mariii
Beef Steak Daging pun Mak Yang msak... ehh gambo ayam goreng xde la pulak..
ni keli berlada...nmpk cm beli...lupa nk tanya

kerabu mangga...pun nmpk cm beli... lupa nk tanya tuan rumah...hehe... sahur... xbgn lagiiiii...huhu

2 comments:

azieazah said...

Betul lah, kalu gerai yg jual Popia Basah kat Desa Pandan tu memang kene beratur panjang. Kak Azie dah pernah kena. (dekat jer dgn rumah Kak Azie tu).

Memang sedap pun, tapi tahun ni tak pegi pun lagi, sbb tak sanggup nak beratur....

Badak Berendam tu memang menggoda!

Hezrin Ahmad said...

ntah la kak sy ni xke bazaar...hehe

bdk oh bdk...fav saya kak...