Tuesday, November 02, 2010

Cuti2 Bkt Merah

punya la berzaman baru la dpt upload gambo2 ni....huhu...

Day 1 - bgn pepagi baru tergedik2 nk packing brg2 boleh... hubby lak pg school Hakimi konon nk daftar but xleh sbb kena daftar online le  pulak... nk msk kindergarten pun nk daftar online ke...adooiii... xpe nnt2 je... so pas bfast kami pun gerak ke BMLR.... sepatutnya kami singgah Ipoh utk amik kunci umah my parents but my sis lak still kat KL means amik time blk nnt je la.... so hubby berenti kt Tapah je for lunch sbb Hakimi udah lapo gle... mkn KFC je.... lps mkn truskan perjlnan...kami smpai ke BM pun udah ptg... memula dpt tkt 2 but very far ler.... mintak tukar dpt tkt 5... okla jugak xle jauh sgt sbb gedik nk gak facing pool...hahaha...  lps check in deme gedik lak nak mandi pool...macam xpenah mandi pool... so layan je... lps mandi msg2 udah lapo... lps je solat maghrib cpt2 gerak ke Parit Buntar... nak ke umah my friend Eja. Dia ni kwn masa kat TI dulu.... Hakimi dh bising sbb lama sgt perjlnan and ckp nk blk KL je sbb kat sana xde restoran...hahaha...sabo le sayang oiii... akhirnya sampai la juga ke Tmn Kerian... sib bek hubby arif ttg area sana...kalo rin mesti xsampai lg.... Eja masak Mee terkejut yg sgt sedap... byk gak kami mkn sampai kena tambah lagi...hehe...jgn serik terima kunjungan kami lagi yer... panjang bersembang... time utk mengundurkan diri... dah gerak... tiba2 lak nmpk something kat tgn Hazimi...ler dia amik trak Ben 10 Ammar...patah blk.... pgl Eja dia xdgr so kami ltk je atas bonet kete dia...huhu... otw blk sume musketeers udah pengsan....

Day 2 - Bgn2 je deme nk mandi pool...adooiii... no no kita bekpes dulu ye...memandangkan xramai org...ye la kami pegi time weekdays mmg le xde org... so cafe cuma hidangkan Mini Buffet Breakfast je... leh pilih main course... me n hubby pilih Kueytiaw goreng then Hazimi nk Nasi Lemak.... Hakimi... dia mkn cornflakes, cococrunch, honeystars n susu je... omputih konon... ya allah sedapnya kueytiaw grg tu... rasa nk mintak lg satu...hahaha... tp nasi lemak xbest... memandangkan arini waterpark tutup...huhu... bengkek je dgn agent... nape la dia xcheck dulu and inform us... xpe la dh smpai pun... so kami ke Pulau Orang Utan n Ecopark je... punya la seronok deme ni nek bot n jumpa binatang2 kat sana... lunch lak kami nak try outside food.... ada byk restoran kat luar tu... ada satu ni byk org mesti sedap... masyaallah byknya lalat... so kami tapau je... Hakimi lgsg xnk... so dia hanya makan maggi... then they all nak mandi pool... hubby je pegi bw deme sbb perut rin xberapa sihat... maybe sbb lauk2 tu tercemar...huhu... malam lak memula nak ke Night Safari Zoo Taiping but perut rin yg xok lg so cxl... kami mkn kat restoran nearby nursing college... restoran yg mmg xlawo lgsg and Hakimi dgn bangga order Fish n Chip... huhu... mmg la sah2 xde... dah buat muka.. pujuk2 dia nk mkn nasi putih telur dadar n sup ayam... biasa je rasanya.. rin lak order nasi grg udang... sedap jugak... then konon2 nk lpk2 kat lake but hujan le pulak.. balik tido le apa lagi...

Day 3 - Bgn and mcm biasa udah nk mandi pool...huhu.. pegi bekpes dulu... arini full breakfast buffet sebab ada group arrival dari Jabatan Perikanan smlm... tgk2 ada kueytiaw grg... sedap tp semalamnya lg sedap... then nek atas blk sebab waterpark buka kul 12pm... after check out baru pegi sana... aduhhh ada rombongan bdk sekolah le pulak... ada 5 bas... tp sib bek la xpack sgt..  seronok la deme ni berendam main air... tiba2 rin tgk muka hubby penuh darah... "la psl apa muka berdarah ni..." hubby tanya "byk ke..." "la byk le.." terus hubby ckp "u tunggu sini tgk anak2" and dia terus lari pegi dptkan bantuan... lama gak... huhu... risau le duk tunggu.. nk pegi tpt lain kang kot2 dia dtg cari...nk cari hubby xtau la ke mana dia pegi... then tgk dia dah bertampal tang hidung n dahi... "xyah pg klinik ke" "xyah...nnt ok le"...huhu... mandi kjp then kami makan kat restoran bubbles kat situ.. hubby order nasi grg...me n hakimi chicken burger... hazimi fried chicken... xcukup...hubby order lg chicken n nasi grg... then i kata "dah laa pasni blk... ari mcm nk hujan".... hubby ok je but musketeers mesti le xsetuju... diorg one more shot... okla sementara tu i settlekan Hafizi...then Hakimi last Hazimi... then hubby lak pg siap.. sementara tu Hazimi dah hampir duk dlm pool semula...huhu... while after that kami pun goodbye kat BMLR..but b4 that kena la beli fridge magnet...muahhaha... ok dh dpt apa yg dicari... kami ke Kuala Sepetang lak... mencari Mee Banjir Udang Mak Teh.... jauh gak masuk ke dlm.... jumpa la juga...ingat kan hilang la air liur meleleh Hafizi... xsepenuhnya... but berkurangan laa.... huhu... masa otw ke sana sume dah tumpang dgn muka sorg2 sun burn so bila sampai KS msg2 muka ngantuk... nak xnk je turun dr kete... order pun xnk so mama je la order semangkuk yg RM10 je.. takut xhabis nnt sbb br je mkn kat BM td... mee dia ada 3 jenis.. RM6 udang kolam... RM10 & RM12 udang laut... rm12 udang dia lg besar... makk aiii pedas giler... hafizi mmg lgsg xnk... rin try to finish it but xleh.. hot n spicy... mee dia sikit je... udang ada 8ekor... rin mkn 5 hubby kena paksa habiskan... dia kata "oiii pedasnye... ni kalo terbelahak (tersedak) mau mati..." hehehe... hubby dah la pening sbb hidung dia tu... i suggest pegi klinik xnak.. i nk drive pun dia xbagi...huhu... so kami nite kat Ipoh je la.... alahai xbestnye... mama n abah xde.... esok pepagi lagi kami dah cabut blk KL.. kalo mama n abah ada mesti petang baru blk...hehe...

with Eja

bekpes time

si dempam yg nk mkn

kueytiaw grg sedapppp

Hazimi n nasi lemaknya

atas bot nk pegi Orang Utan Island

kampung air....

Pulau Orang Utan

my love ones

hubby n Hafizi

sapa ntah nama anak OU ni

rusa kat ecopark

hubby tgh belai2 rusa

deme mandi pool

pemandangan dari balkoni... perut xsihat  amik gambo dr sini je

senyum...

adik beriya bersandarnya

adik jln dlm air

ni kat WP.. duyung sesat

ni kat apt

Hazimi

si kecik yg berjemur kjp....kjp je

pool patrol...pon pon

ni hubby lps kemalangan...

Hakimi n his new friend Hakimi...hehe

ni le mee udangnya

udah sun burn

muka penat

dah macam anak ke..... hahhaha

No comments: