Thursday, August 18, 2011

Dia buat hal lagi...


Semalam sape lak wat hal???? en hubby ke..... eh x... smlm en hubby baik jer duk umah jaga musketeers .... ni ha...komuter wat hal lagi. adehh.! sakit hati taw. tren patut smpai kul 4.35... or 4.40 cmtu..... tapi smlm 5.20 baru dia muncul... dgn xde announcement lagi...dah la smlm selangor PH.... pastile yang balik sopping kat MV pun duk posing dgn beg2 plestik deme nunggu tren... td idak nak blk awal... haaa.. korang bayangkan lah betapa ramainya hamba ALLAH yang menunggu. dan betapa hazabnya nak masuk dalam tren!
memang kalau pikir2 balik. mesti serik nak naik tren dah. tapi itu je kemudahan dan kesenangan yang ada wat Rin ni ha... nak drive... dgn duit minyak... tol... parking...   jln jem nye lagi... maunya Rin sondol kete depan sbb ngantuk.... memang tragis weh kalau dikenang2.... orang paling ramai kat KL Sentral n Bank Negara.....itu memang kemuncak la. sampai gadoh2 taw. siap tarik2 rambut lagi punya la deme ni nak masuk....  yang keluar pun belom tentu leh kuar..... okey.... ye la selalu Rin leh smpai Kepong Sentral kul 5.20 cenggitu... smlm 6.20... hubby tanya awak ni dah nek tren ke lom lama nor sy tunggu ni... Hazimi siap bukak baju dlm kete.... tu bab nak nek tren... ni lak nak citer yg Rin jumpa la kakak yg opis dia sebelah opis Rin masa Rin dgn JHJ dulu... kompeni dia dah pindah MV... asyik bersembang kami ni haaa... tup2 ada bdk india btl2 dpn Rin... jatuh pingsan... owh kelam kabut ... Rin bgn n bagi dia duduk... bukak spec dia... mintak sesapa ada minyak angin... sib bek bdk sbelah ada.... then tanya lagi sape ada air.... ada nyonya tu bagi air...... sapu muka dia... dia pun sedar but still mamai2 la... gile pucat muka dia... then ada sorang aunty tu tanya dia nk turun mana dia ckp Rwang... owh lmbt lagi... tanya lagi... nnt sape amik kat Rawang... dia nak ke Tg Malim lak... adoiii... then ada sorang bdk ni ckp... dia pun nak ke tg malim... so dia take care of her nnt... then tanya lg... dh smpai nnt sape amik... dia kena nek teksi sbb xde sape nk amik dia... terus jem... xtau la apa jadi kat bdk tu sbb Rin pun turun pastu.... hopefully dia ok... 
Pagi tadi pun tren delay gak... patut ada 6.55 tp 7.16 baru sampe... mmg le rame... yg sedia ada dlm tren tu lagi.. yg nunggu nak masuk ni haa.... Rin dgr ada yg tunggu dr Rawang kul 5.20 td xde tren.... bygkan ler... 
Rin terus bukak fb n like PM kita n KTMB... and mintak deme wat sesuatu... sesuatu yg memalukan rasanya.... maybe PM blh wat spot check ke... tgk cmne public transport kat Malaysia ni ha... tp suh rakyat guna public transport... tapi servis nye aduyaiiii....

ni kat mid valley nk ke kepong sentral... kt amik ni kat tgh2 tau...ni baru belah kanan... lom lagi amik yg belah kiri...huhu


2 comments:

azieazah said...

Dah bertahun kisah keterukan sistem komuter nih. Sampai naik sakit hati lak. Rakyat kerja untuk negara, tapi pengangkutan awam, hampeh.

Hezrin Ahmad said...

tau xpe kak... sedih je kan