Thursday, September 15, 2011

Landasan Banjir

Semalam kan hujan lebats.... sib bek masa time balik tren xde delay... on time je sampainye... tapi masa kat KL Sentral dia bgtau yg banjir kat SG Buloh - Kuang.... so tren hanya sampai Sg Buloh.... sape2 nak pegi Rawang leh nek shuttle bus yg disediakan then sape nak ke Kuang nek komuter dari Rawang... adoyaiii... sian deme sib bek Rin xjoin group tu,.... confirm la Sg Buloh jem seksgt.... sampai je amik musketeers kat skool hujan mmg la lebat... redah je demi anak2 kesayangan mama... balik tu mmg la jem... nak singgah tapau pun xleh... so balik terus... tgk cm reda... ingat nak makan Mekdi... tp cm malas nk drive n nk call... so sms je la nasi bungkus ahaha... mmg la dasar pemalas kan... pastu apa ek... owh... sessi menarah bukit baju... sempat siap sikit je ... mata dah xleh nak bukak... so titun ler.... arini kena sambung balik....huwaaa... ada sesapa nak tolong ke... meh2...

Pagi tadi Rin semangat waja bangun awal... tapi malas nak wat bfast sbb musketeers kata nak mkn roti choc sbb dh lama deme xmkn... lagi le best mama... so b4 smpai skool singgah 7e je la... siap sessi bersalaman n peluk cium Rin pun ke stesen komuter... dah nak smpai... best je toleh belakang ada bag skolah.... huwaaaa... kena la patah balik antor.... kang deme nak pakai baju mende nak salin... Mr Kerk punya susu n botol pun dlm bag tu.... haiiyyaaa... xpe settle... ku pikirkan ku terlepas la itu tren 0805 ke Seremban sbb tgk stesen sgt la lengang.... aik nape ramai org nak ke Rawang ni... huhu... ropenya... landasan rosak sbb banjir... so esok baru leh guna... amekkk kau... confirm la makcik lmbt pegi koje ni... then ada tren smpai... then Rin dgr org KTM tu ckp tren tu ke Sg Buloh then dia akan patah blk pergi Seremban... apalagi... berlari la makcik masuk dlm tren... hehe... dapat le tempat duduk... seperti yg dijangka... kat SG Buloh mmg le umatnye ramai xhengat... pack le ngalahkan sadin tin... sampai Kepong Sentral pun ada la 2-3 org je dpt masuk... sib bek ku membuat perkara bijak... makanya makcik sampai tepat kul 9.10am... lewat sket je kan... so mintak2la tren blk ni pun ok.... amin...

gambar ehsan google.... bukan gambar keadaan sebenar ahaha

2 comments:

azieazah said...

Boleh bayangkan cemana kalutnya RIN, nak uruskan time kerja dan anak-anak yang bertiga tengah membesar tu lagi...

Takpa, dah biasa ligat, nanti tak kalut dah. Pasni relax jerrrr..

Hezrin Ahmad said...

hehe... mmg sgt penat tp dah itu pilihan kita.... xleh nak komplen ler kan....