Tuesday, September 20, 2011

Semalam yang xbest

Semalam mmg xbest sbb smlm adalah hari menunggu sedunia.... huhu... smlm hubby antor kat stesen komuter awal.... 730am... tunggu punya tunggu... tren sampe kul 830am.... dah le delay... yg dtg tu lak mmg la sendat n padat... bukan mcm sardin tong... but Toast tuna.... 3rd tren sampai xkira kuredah jua.... balik time pun sama... kul 608pm sampe... kul 700pm baru sampe.... and pun mcm pack giler... mcm iklan milo yg org sumo nak masuk kete kecik tu.... dah le masa nak turun opis tu dah rasa macam lapar... duk ingat kang nak beli goreng pisang kat stesen Kepong Sentral nun... ampes... kedai pun udah tutup time ku sampai sana... and biasa la bila dah sampai time2 maghrib cenggitu en hubby kompem la melenggang mak limah dtg ngambek diriku ini....huhu... lapar dah tahap kronik ni.... then best je suara itew berkata-kata... "B i dah masak nasi... yang seterusnya u handle..." "Lauk... Ayam ke Udang dah kuarkan ke..." "Sorry xsempat..." "Ler nak masak mendenye..." "Ok fine awak xmo masak biar I masak..." "Erk..." mao xmao ku gagahkan jua walopun perutku giler mintak diisi waktu tu jua....  masuk dapur dgn berpakaian opis... kusingsing lengan baju..... "Allo encik... telur habis sudah... turun bawah kasi beli..." makanya turunlah sang suami ke bwh membeli telur... punyala lama.... beli telur ke buat telur...huhu

and dgn keaadan yg agak marah itu terhasillah Udang Amarah, Telur n sosej amarah n calamari ring...

Udang Amarah sgtlah senang nak wat ye... gaul udangdgn bwg putih, garam, serbuk kunyit... kasik goreng sampai garing.... then buh sos ABC, sos masam manis, air n bawang... dah siap

Telur Amarah lak... potong sosej kecik2 then goreng... pastu pecah telur... bug lada sulah n garam...siap...ahaha

Rin ni bila marah... mesti nak wat sesuatu... haha... maka ku godek2.... kasik masuk sume bhn and suh cik BM wat kije.... kulihat encik suami menyuap nasi kat musketeers... sambil menelefon.... owh nak keluar ek... tu kes lambat le tu... kita lak yang kena.... huh... xadil... sibuk sembang tepon nasi tumpah atas carpetku.... "B... vacuum kat umah mama tu diorg pakai ke x..." "Pakai la... nape.." "ate idak ke nak beli baru..." "ok ckp bln i pegi bank negara kuar duit... bape ribu nak... tapi kan i dah try vacuum... mmg carpet tu kalo vacuum pun idak bersih mana..." (gila jahat bini dia kan)... "senang je cmtu... buang je carpet ni..." "alloo.... itu carpet xsalah ok... meja makan ada... kerusi ada... yg sibuk nak makan kat ruang tamu n makan atas carpetku itu nape... " berlalu dari situ then pegi mandi... kul 9 lebih kot baru makan nasi... sambil hubby datang pelan2 makan disebelahku sambil buka topik baru... konon nak kasik bini dia cool ler... bini nya yg tgh lapar giler buat dek sambil makan samapi habis sume nasi dan lauk2.... ahaha

tu la derhaka kat laki... udah xjadi rotinye... terkeluar inti choc.... ekeke

yang ni selamat.... kira bukan derhaka beso la....boleh ke camtu...


and roti sosej... atas ku tabur bijan n oregano... jadik la for bfast kitorg esok n bawak opis sket

ni la peneman mama sampai kul 1230am.... 

dah teman kena la bagi habuan kan.... ok2.... udah2... xmo citer dah...

** Wahai encik suami.... seperti yg selalu ku beritahu... ada masa ku syg nor kat dirimu... adakala... macam nak cekik pun ada.... tapi tu la kalo xgaduh pun xbest kan... ahaha... sian lakiku dpt bini yg mengong... huhu


No comments: