Wednesday, December 26, 2012

Cuti day 5 - mydin

Sekejap je dah rabu kan..... ada beberapa hari je lg cutiku huhu.... aritu rin ada ajak abah ke town for bekpes... dolu2 masa dgn drb rin slalu mkn kat medan selera dpn masjid negeri.... ada roti bakar yg mabeles dgn telur separuh masak...white coffee...ishhh sdpnye...but abah kt xpyh...he can do it...so pagi tadi abah wat bekpes... my musketeers pgl roti bakar telur goyang. ...


Ni 1st plate...the egg terover cook...so kurang goyang...

Haaa yg ni perfect....marilah bergoyang....haha....nk bt pun mudah....toast the bread then sapu butter....amik half boiled egg ltk atas....pepper juga...siap n sdp....musketeers pun gemo.....

After bekpes we all ke Mydin baru kat RTC Mall... quite big....but xlarat nk jln lebih2 sbb musketeers sgtlah behave smpai I pun kena memassagekan diri ahaha

My sis pun massage mama pun massage....sedap beno sampe ternganga huhu
We all had lunch kt rasa village foodcourt...me n adik mkn cantonese kueytiaw...sori xde gambo sbb xmenarik lgsg n xsedap.... abah mkn yong tau foo yg cost him rm7.80....biasa2 je.... mama mkn nasi kerabu rm9.50....ada ayam n ikan tongkol masak mbe mbe....sedap ktnya.....musketeers mkn nasi ayam rm5.50 per plate.... for me its quite pricy sbb the location.... takut xlama bertahan je.... bkn hari2 org ramai....huhu

Ni muka2 yg noti golek2 nk tdo siang....

Tuesday, December 25, 2012

Cuti day 4 - Christmas

Cuti umum xleh pg mana2 sbb sesak....ramai org...so kt lepak umah atuk n ummi je

Haqiqi posing dgn cik ted mama tecil..... 

*owh arini mama msk gulai lemak ayam sgt best n ayam grg kepci....mkn byk huhu

Cuti day 3 - balik kampung n mee rebus tapah

Bekpes smlm ye...roti john my style....licinnnn.... kemas2 then we all balik kampung....oooooo bslik kampung hati riang.......

Mama nk blanja Mee Rebus Tapah.....sgt best mee rebus tulang....rm6 je semangkuk...hakimi n hazimi mkn laksa...hafizi mkn nasi ayam.....yg lain mee rebus tulang laaaaa....

Me n cik tipah

Hafizi mkn temike 

Bolat bolat bolat tgk je xleh mkn mee hihihi

Suka sgt wat peace....

Ok I'm driving....haha

Sengeh je anak mama ni

Cuti day 2 - party bbq la sangat

Bekpes ahad wat kebab ayam saje.....

Arini my siblings nk datang kumpul n nk bbq kat pool....mula nk wat after zohor tp ada 2 org xde...tunda....
Musketeers main2 kat luar sementara tunggu deme yg lain smpai....

Seronok haqiqi main walker....

 Lunch mama kt xyah msk nasi sbb nk wat bbq so smlm punya roti canai yg i simpan kita wat roti tampal...

Bbq nk mula...deme mandi2 dulu

Gurau2 lagi....tp dah rintik2.....huhu

Blm lebat lagi leh mandi

Icha sonOk mandi....dah2 ckp balik hujannnnn...

Sudahnya mkn kat rumah je.....mama wat kueytiaw grg...grg fries..grg chicken fingers

Wat jugak cheesy wedges

Dan sudahnya pemanggang ajaib i la jd penyelamat haha....mama pun udah nk juga beli satu...huhu
.

Long holiday begin.....

Yes...they are back last friday..and my house havoc dgn these 2 rascals... Hehe...xsempat mandi pool so dlm toilet pun jd rasmikan new swimwear....

Mlm lak msk fafavourite menu musketeers. ..mmg licin... ayam tu beli siap kt cold storage je ye so jgn mintak recipes. ..nasi minyak sunquick je I masak...

Saturday my hubby punya anak sedara solembisation kat kota dsara....inaz...she look so beautiful...we all dtg lmbt cz hubby ada hal...then hujan lebat pulak lg....huhu but blk awal coz hubby ada keje.... I feel guilty xdpt stay a little bit longer tp nk buat cmne.....huhu....inaz n hafiz congrats ye....

Mlm bw my parents ke restoran groupbase kt bsd... Sedappp...ni sotong goreng crispy. ..

Yg ni lak green curry chicken....sedap...rm10 je utk semangkuk beso...

The sayur Is so sedap... kailan ikan masin....ikan masin dia potong beso 2 tu...

Buttered prawns pun sedap.... bykkkk


And they really love the butter cookies...sekejap je leh habis setiap x beli.....total sume  mkn aritu cuma rm68.30 je termasuk air 6 nasi putih 6....so full la we all that night.... owh this cookies cost u rm20.... ok la nnt smbg lagi sbb sgt la susah update using hp...or i je yg buta it haha.....

Thursday, December 20, 2012

Eskrem & Rindu

xde idea nak tulih apa sbb my gigi is sakit.... so lunch tadi ku nak beli la eskrem.... skali ada kawanku sorang ni belanja la puloks.... wah sukanyer.....tq ye sahabat.... ni kalo sahabat lagi satu tu baca mesti majuk lagi...huhu... ok itu je nak bagitau pasal eskrem..... rindu pulak xde kena mengena dgn eskrem tadi....

ku rindu kat musketeers berdua ni.... ni la rascals yang slalu wat bising kat rumah.... ni masa diorg kena denda sbb buat sepah rumah.... berdiri atas kerusi...Hazimi xabes nangis sbb itu mmg taktik dia tagih simpati... Hafizi...ada aku kesah... siap nyanyi lagu negaraku lagi masa tu...haipppp... esok diorg akan balik...yeayyyy.... xsabo nak gomol2 bdk dempam tu...hihi

tgk muka pun dah tau kan.... nottinyer.....

ni satu lagi muka notiiii.... Mama apiji nak dodok lumah mama.... itula yg dia ckp smlm...hehe

Wednesday, December 19, 2012

Rezeki

Its not for me but ku dapat tempiasnya... but ku xmakan buah and ku forward sedikit kepada yang berkenaan... hehe 

yes this is for me..... my boss baru balik bercoti di Sydney and he gave me this Boomerang... siap pesan "Jangan baling kat orang ye mende ni.." baiklah boss sy akan buat hiasan... kata org mende ni mahal... I dont know sbb for me nak ke Sydney pun dah mahal... haha

malam lak jumpa my exclassmate Helmi....he gave me this Cempedak crepe... kuxmakan... bagi hubby je... so yesterday byk rezeki.... arini cmne... belum lagi hehe....

Monday, December 17, 2012

Santai di Pantai....

Apa????? santai di pantai.... huh mimpi je la... ke Pantai Dalam pun kami idak pegi.... wiken lps kami bersantai di rumah je... Hubby is bz working siang malam...huhu... so I transform jadik Bob the Builder lorrrr...bertukarrrr....
ok... dah tukar... memula ada 2 lemari kasut yg penuh kertas2 kerja hubby and ku letak kat luar... pindahkan rak kasut setinggi I.... then bukak katil single kat bilik 3 and letak tepi... pastu bukak double decker kat Bilik 2 move to bilik 3... oleh kerana ni katil Ikea so DIYnye banyak norrr bukak skru itu ini... alan key sana sini...alan tham xde ke.... huwaaaa... but end up xleh abeskan sbb ada part yg perlukan tenaga 2 org...terbengkalai until hubby balik... meanwhile... bukak katil queen kat bilik 1...pasang balik kat bilik 2... so ketiga2 bilik kena serang todak.... abik sume cadar2 selimut2 n comforter kasi cuci..... hubby balik mintak tlg jap...ok done... but hubby tlg part tu je then tgl...huhu....mokcik gak settle...sgt independent I ni kan...huhu... xpela dia penat koje... dah penat jadi Bob kita tukar balik ke asal....bertukarrrr.....

mari kita golek2 dgn budak dotot ni....

org bg lapik...dia nak gak golek2 sampai kat lantai...huh...

penat golek2...kita bagi dia naik walker pulak... jakun jap tgk walker... tapi kejap jer jakun...

tgk tu ...dia undur sini dia gostan sana.... satu rumah dah dia jln...pandainyerrr

mama ni asyik amik gambar Haqiqi je... amik gambo abang pulakkkk

mama wat versi candid jugak....huhu

abang ensem kan mama.....wekkkkkk.....marah dia...kikikiki

abang tau abang paling ensem antara anak mama....erkkkkkk

penat koje xlarat masak.... ni sempat ku buat malam sabtu aritu... baru teringat.... ku mmg suka... ropenye hubby pun udah gemo... mende sikit mmg sodap... nak resepi ke... klik kat SINI

dah malam kasi tidur la kicik....jenuh ayah tepuk... riba mcm2 la idak nak tdo.... mama datang amik remote... tetttt... pasang ekon.... haha... terus tdo....ajenye ngengada laaaa......

ok.... ni la hasilnya bila sume cadar, selimut n comforter plus baju bajan yang dah kering....sesi melipat....Kumencikkkkk

apa tgk2... meh tlg mama lipat baju laaa..... huhu...