Wednesday, February 29, 2012

29 February 2012

hari spesel yg hanya muncul tiap 4 tahun... ada dak opis ni celebrate bday dia yg ke 9 arini...hehe... arini gak opis wat makan2 utk celeb February babies.... Menu arini Nasi Tomato, Ayam Rempah, Sabal Udang, Dalca, Pajeri Nenas a apa lagi ntah byk nor...

Riha, Yanty n me

campur Hassanal

dari tepi
 
February cake

Mimie, Riha, Yanty, me, Hassanal n Shah

makan time

me n Nada

ada announcement pasal ni gak.... Jumaat HOD kabo bape... Sabtu dapat le...muahahha...

Tuesday, February 28, 2012

Layannn di petang hari

mehh makan kacang mehh... Snickers tu Managerku banjer... tq ek... next mth blanje Hersheys lak tau... hehe

Berebut...

Semalam belum sampai umah lagi Hafizi dah selongkar my handbag... and op kos le dia jumpa kete baru tu... kejap ketika itu gak suh bukak... bukak tp ada part bawah xleh nak bukak sbb kena guna screw driver and dia dapati kete tu xle hebat sangat.. so dia pun wat pertukaran bater dgn Hazimi... Hazimi pun syok le main kete baru... sampai umah dah bukak part bawah tu... Hafizi dapati yg kete tu lebih hebat n nak le balik lete tu... udah bertumbuk dgn Hazimi... "Adik ni mana leh cmni... dah tukar mana leh amik balik... ni saya punya sekarang laaa" "Adik nye...." abis cite... maka gaduh pun berterusan sampai le masa tdo.... "Mama esok pegi Toys r Us lagi beli untuk Hazimi yer..." huwaaa... dia ingat mama dia chop duit ke...

ni masa baru bukak... 

yang menjadi rebutan...huhu

Monday, February 27, 2012

The reveal of "Pit"

haha... "pit" tu sebenonye singkatan utk Mat Rempit for Mr Kerk.... sayang skali xde scrambler kat Toys r Us  MV.... so mama beli menatang ni ler yer.... Adik mesti suka la... ada munyi2 n leh jln sendiri.... esok kt update lagi dia suka ke idak yer...

mama beli sampin skolah abang gak wat kali yang ke 4....huhuhu

Makanan Doraemon

pagi semalamnye bekpes.... Rin wat 2 adunan... ada sepinggan lagi mee goreng malam smlm hubby yg makan.... pas makan kami ke Sg Buaya amik MIL



Bahan:
1 biji telur
75gm gula
30gm madu
1 sudu teh baking powder (Rin xletak)
100gm tepung (Rin pakai self raising flour)
75 cc air
filling ikut suka, pes kacang merah, kaya, jem...(Rin xwat filling.... cuma letak choc masakan yg dicairkan, choc chips n stoberi topping)


Campurkan telur, gula n madu dalam mangkuk. masukkan setengah dr air tadi, masukkan tepung n baking powder. kacau sebati. rehatkan 30min. masukkan baki air tadi, kacau rata n guna non stick pan, oles minyak sket, wat macam pankek. 


XTVT masa cuti

mood mr kerk baik tlg mama lipat kain....

lipat suar abg cik lak

suar abang nye turn

ni le hasilnya...... jgn sape berani usik .... nnt kena marah..... siap pegi simpan dlm lemari lagi tau...

smlm jenjalan ke KLCC bawak musketeers n my MIL nak makan2 but MIL awal2 lagi dah ckp jgn makan tempat mahal2... simpan duit... sayang sbb anak2 kome kecik jgn membazir..... so kami makan kat Signature Food Court je la..... my MIL xlarat nak jln ingatkan nak pinjam mende ni......
skali dah abes.... ajenye ye... slalu berlambak je mende ni xde org nak pinjam... stroller yg fully occupied... so ngesot2 je la MIL... sian lak tgk... idak le dpt jenjln... byk duduk je dia..... kitorg pun xsampai hati tgk dia duk sensorang tp kena la gak pegi Toys r Us sbb nak beli hadiah bday Hakimi.... Masuk je dia terus amik mende ni
xnak tukor dah.... xkan abg je... yg lain mesti nak jugak... Hafizi amik ni...
amik main je la... idak le mama nak belikan... rege dia RM599... sampai bila2 pun idak nak beli hahaha... so tuko lain
ni pun RM199... lagi mahal dari hadiah abang mmg la kena reject....hahaha
Hazimi n Hafizi duk tukar2... nmpk ni campak yang ni... nampak yang lain lak... campak yg kat tgn... sudahnya... kompem la pilihan Hazimi...
Hafizi pilih apa..... ngamuk nak lori CAT gak..... sume mainan kena campak..... sudahnya balik tangan kosong.... udah mengendeng abang2.... hehe.... nmpknya mama kena la pegi
lunch time japgi belikan another "Pit" for Hafizi..... apa Pit tu.... kang Rin update yer...

Friday, February 24, 2012

Bawak Bekal

Semalam Rin balik lambat kul 11pm baru sampai umah... musketeers sume dah tdo termasukla Mr Hubby yang merajuk pun tdo skali.... kemas umah, sidai kain, basuh pinggan, siap baju2 diorg nak skolah keesokan harinya dkt kul 12 la tdo nye..... tp xleh nak tdo... bangun awal la jugak... and goreng donut... last stok yer... Hubby n musketeers senyum sbb ada bekal.... termasuklah Rin skali bwa bekal pg opis.... arini saje je lambat... tunggu ets sbb malas nak rebut tren... skali nek satu lif dgn my boss n Mr CEO....gegege....

Thursday, February 23, 2012

Happy 7th Birthday Iman Hakimi

pejam celik... my 1st son dah berusia 7 tahun semalam... rasa macam baru je dia duk dlm perut Rin... skrg udah beso... mama doakan yang terbaik utk Hakimi... jadi anak yang soleh dan insyaallah Hakimi akan berjaya di dunia dan akhirat...amin

ni masa bday Hakimi yg pertama... bday present dari Atuk n Ummi....

and now u r big... leh dayung sampan dahhh

ni smlm celebrate la.... oleh sebab mama kiok mama beli kapkek je dua ketoi.... ishh xlaku le... topping je diorang makan... yang lain sampai la ni ada lagi.... huhu

Cuti tapi kena masak

haah Rin kiok for 2 days.... tapi kena gak masak sebab xlarat nak kuar beli makanan.... masak pun simple2 jer..
sambal bilis, telur goreng mayo+sos cili+kicap, ayam goreng tepung.... makan dgn nasi panas licin le deme makan... ye la dah lama mama xmsak nasik

ni satu tupperware yg penuh dgn makanan utk bdk2 opis

malangnya ia xsampai ke opis.... me n musketeers je la bedal... burger malaysia n donut lagi

mee kering kari style mee segera....

Monday, February 20, 2012

Nakkkkkkkk

dah nama pun manusia.... apa yang dah ada depan mata still xcukup kan.... Rin pun sama.... 
Rin nak camera baru... xyah canggih sgt... yg bese pun jadik sbb yg ada dah jahanam

tgk org pakai henpon canggih dah nak jugak... haishhhh

ahli family ku dah xrelevan lagi dgn kete cuteku.... walopun dia byk berjasa... kalo dpt yg ni pun best gak kan... haishhh

nak umah beso... fully furnish... furnishing lak yg stylo2....hehe.... leh anak2 ku dpt bilik sorg satu...

melampo nye nak umah beso.... xdapat umah beso... kita renovate udah le kot....

umah dah beso kena la ada maid kan... sape nak kemas.... hehe

pastu xde hutang....halamakkkkk best woooooo....

**Angan2 mat jenin.... agak2 leh dpt ke....hehe