Monday, April 30, 2012

Upload gambo

 Ni gambo2 last week yg xsempat nak upload 

masa ni Hafizi idak nak tdo2.... sibuk nak baca buku...huhu 

ni menu ptg smlm... Cucur Jagung Berudang
 
pose sblm tdo 

baby tua kena bedung

bihun goreng ni xingat wat bila

Hazimi dah ready nak ke skolah... Hafizi busuk lagi idak nak mandi...huhu

ni masa bday celebration kat opis... 

rajin menulis... menulis ke menyonteng...huhu

Hakimi Masuk Sepital

Khamis, lepas abes kursus ingat nak pegi buat report pasal eksiden tu... sampai2 hubby lak kata dia sakit perut... cirit n muntah... dia kata maybe sbb lmbt mkn and dia lapar... so pas maghrib we all pegi makan dulu then baru gerak ke Jalan Bandar... masa kat kedai makan tu Hakimi mmg xnk makan xde selera katanya... and berulang alik toilet je muntah... ingat ok lagi but masa dah otw tu dia muntah lak dlm kete... so patah la balik... anto sume2 balik... then Rin kuar balik pegi beli febreeze n 100plus... sampai umah je tgk Hakimi dah tdo atas sofa.... baru bukak tudung... Hakimi muntah lagi... then I ckp no way ni nak kena pg klinik.... Rin n Hakimi je pegi klinik... kena refer hospital sbb sblm jumpa n even dlm bilik doctor pun dia muntah lagi... muka dah pucat lesi... jalan xlarat... angkat tangan pun xleh... tepon hubby suh siap2... then trus balik... tepon hubby idak jawab... hakimi kata dia xlarat naik atas... mama je naik.. Hakimi tunggu kat kete...      Rin terus nek atas tgk diorg idak siap2 lagi... sempat capai baju, towel, pampers, air terus turun dgn sume2 skali... kenala hangkut nak tgl dgn sape... walopun masa tu Hafizi udah tdo... sampai kat emergency deme terus layan... masuk air... Hakimi menangis xnk kena cucuk... bila ckp adik pun xnanges... terus dia nyanyi "Everyday i'm shuffeling..." adoyaiii.... then doctor dah ok ni....masuk wad...erk... kata ok tp kena tahan gak..huhuu... masa nak register dia nak deposit rm2.5k.... adoii... mana la nak carik tgh malam ni... dah kul 12 mana leh kuar duit kat atm.... ckp dgn dia... esok la saya bagi GL.... last2 dia setuju... maka kenala tdo 2 mlm kat sana... Rin jaga semalam hubby lagi semalam... Sabtu mintak jugak nak kuar.... xlalu duk sepital lama2... tgk bil pun mak aiiii.... doctor cuit situ cuit sini pun banyak camtu.... sib bek GL cover sume....huhu

ni melentok masa kat klinik

ni baru pas masuk air kat emergency room

dah nak nek

ni 2nd day... wat2 tdo.... huhu

dah sihat... nak milo sambil tgk tv

sume sibuk bergadget.... berkampung kami kat sepital...

Course...

 Hilang lama gak kan...ke mana Rin pegi... xkemana2 pun... ada kat KL ni.... yang iyenye boss anto pegi kursus sempena Secretaries Week... Outstanding Secretary Symposia kat Sunway Putra Hotel selama 2 hari... byk info yg kuperolehi... nk join lagi.....hehe... sebab xleh bgtau...ngeh3...owh ye... makan pun sodapppp

Day 1 Plate 1

Day 1 Plate 2

Day 1 Plate 3

Posing jap


dan lagiii

Day 2 ku kena langgo lari.... huwaaa... xmo citer lebey2 sbb sakit hati... yang pastinya ku juga xsempat nak wat report atas sebab yang akan ku bgtau nnt...huhu

Day 2 Plate 2...Plate 1 lupa nak amik

Day 2 Plate 3....

ada lagi gambo nnt I upload ye

Tuesday, April 24, 2012

Mama Jatuh Chenta

ngeee.... jatuh chenta pandang pertama kat baju ni.... terus ku beli online... n baru je dapat jap ni... i like it very much.....muahahahha

Model Nasi Lemak

nin dia bekpes pree...... sedap tu.... Rendang mmg mabeles..... made by my colleagues wife...nyum2

hehe... jadik model promote nasi lemak sedap..... mari mari beli....ngeee

**Petang ni ada makan2 lagi.... so lunch time kt jenjln je la ek....hehe

Morning u ollsss

Good morning u ollsss... dah sarapan lom... Rin lom lagi sbb kata ada yang nak banjer tp mendenye iak sampe2 lagi huhuu...ku dah lapo...... ni Musketeers posing pagi tadi... Hazimi baru siap nak pegi skool... Hafizi lak baru bangun.... busyuk idak mandi lagi....huhu

so layan bihun goreng menu we olls dinner smlm je la dulu yer...huuhuu

Monday, April 23, 2012

Xde Tajuk

Rin xbep sihat lately... 3 hari Rin MC dari Rabu sampai Jumaat... sambung cuti Sabtu Ahad.... 5 hari Rin duk umah...baik kan....huhu.... yang sebenarnya tuhan yang tahu betapa boringnye diriku....huwaaaa

ni gambo bila ntah kat Groupbase... adik order bubur.... rasa pelik sebab ada rasa macam pisang goreng...huhu

ni semalam.... rajin Hazimi tolong mama prepare the table for lunch

petang tergoda dgn member FB nye Quiche... so Rin pun godek2 apa yg ada kat umah....

tadaaa.... ni dia dah siap my Roasted Chicken Quiche... Rin amik resepi dari CMG but olah ikut apa mende yang ada kat umah je....

Bahan Pastri :-)
220 g tepung gandum
125 g mentega sejuk, didadu
1 camca besar gula aising
1 biji telur, dipukul sedikit
1/2 camca teh serbuk bawang putih (optional)

Bahan Inti :-)
1 tin tuna flakes in olive oil, ditoskan (Rin pakai lebihan roasted chicken)
1 biji bawang besar, cincang halus
1 ulas bawang putih, cincang halus
1 cawan mix vege (campuran lobak merah, kacang pis dan jagung) (Rin letak button mushroom jer)
1 camca besar mentega
1/2 cawan susu segar
2 helai bay leaf
1/2 ketul kiub pati ikan bilis "MAGGI"
1 camca teh serbuk lada hitam
2 camca besar hirisan daun bawang*
25 g parutan keju cheddar*(*untuk hiasan)

Bahan Kastard :-)
3 biji telur*
1/3 cawan susu segar*
1/2 camca teh serbuk lada hitam*
Secubit garam*(*dibancuh hingga rata) (Xde stok)

Cara membuatnya :-)
  1. UNTUK PASTRI:-) Masukkan tepung, gula aising dan serbuk bawang putih (jika guna) dalam satu bekas. Gaul rata. Masukkan mentega dan gaul ramas dengan hujung jadi sehingga adunan berupa serbuk roti. Tuang telur sedikit demi sedikit sambil digaul pantas hingga menjadi doh yang tidah melekat di tepi mangkuk. Bungkus dengan plastic cling dan dinginkan 20 minit. Tak pe jika telur tidak habis digunakan.
  2. UNTUK INTI:-) Panaskan mentega dalam kuali, bila cair, tumis bawang besar dan bawang putih hingga wangi, masukkan bay leaf dan mix vege, gaul rata. Masukkan ikan tuna, serbuk lada hitam, pati ikan bilis dan juga susu. Kacau hingga semua sebati dan masak dengan api perlahan hingga kering. Angkat dan buang bay leaf. Ketepikan.
  3. PENYEDIAAN QUICHE TUNA BERKEJU:-) Keluarkan doh, canai diantara 2 keping plastik. Canai setebal 0.3cm dan berdiameter 30 cm. Alihkan ke dalam acuan tart (mat guna yg berukuran 24cm) yang dasarnya boleh ditanggalkan. Kemaskan dan potong lebihan doh, cucuk permukaan doh dengan garfu. Alas doh dengan aluminiu foil, dan masukkan kekacang. Bakar 15 minit pada suhu 175C. Kemudian, alihkan aluminium forl dan sambung bakar untuk 10 minit lagi. Keluarkan pastri tadi dari oven, ratakan inti dan tuang bahan kastrad. Tabur hirisan daun bawang dan parutan keju cheddar. Sambung membakar untuk 25 minit lagi hingga permukaan quiche kuning keemasan. Sejukkan sebelum dipotong untuk hidangan...Selamat mencuba!!


ni waktu maghrib.... Hafizi iqamat punya la kuat dia jerit...bergegar satu rumah....hehe

Tuesday, April 17, 2012

Seed Cafe

Memula plan nak ke Suasana but keadaanku idak begitu mengizinkan utk makan nasik lagi...hehe... so kami ke Seed Cafe for lunch...

me n Nada

Nada's portion

posing lagi

my Mushroom Penne

Hassan dgn FNC... Rin bedal separuh...dia tgh ting tong....haha

My beloved Ones

haha... ni la aksi dia pepagi... kumpul sume bantal....l tdo atas... baju n seluar mesti angkat... pasang ekon 16c pun xnak selimut...
 


ishhh notinye rope

tapi mama tetap sayangggg

berebut but kena cut down their ice n choc... aktif beno.... mama garang tapi leh kompromi lagi...kalo dgn ayah jgn harappp

sharing is caring

aik sejak bila kat SC serve dgn botol susu...hehe
fav musketeers tentunya fish n chips

my portion lak Nasi grg Thai... pedas n xsedap...menyesal amik

and here come our bfast pagi tadi... sosej roll dgn bc...