Monday, April 30, 2012

Hakimi Masuk Sepital

Khamis, lepas abes kursus ingat nak pegi buat report pasal eksiden tu... sampai2 hubby lak kata dia sakit perut... cirit n muntah... dia kata maybe sbb lmbt mkn and dia lapar... so pas maghrib we all pegi makan dulu then baru gerak ke Jalan Bandar... masa kat kedai makan tu Hakimi mmg xnk makan xde selera katanya... and berulang alik toilet je muntah... ingat ok lagi but masa dah otw tu dia muntah lak dlm kete... so patah la balik... anto sume2 balik... then Rin kuar balik pegi beli febreeze n 100plus... sampai umah je tgk Hakimi dah tdo atas sofa.... baru bukak tudung... Hakimi muntah lagi... then I ckp no way ni nak kena pg klinik.... Rin n Hakimi je pegi klinik... kena refer hospital sbb sblm jumpa n even dlm bilik doctor pun dia muntah lagi... muka dah pucat lesi... jalan xlarat... angkat tangan pun xleh... tepon hubby suh siap2... then trus balik... tepon hubby idak jawab... hakimi kata dia xlarat naik atas... mama je naik.. Hakimi tunggu kat kete...      Rin terus nek atas tgk diorg idak siap2 lagi... sempat capai baju, towel, pampers, air terus turun dgn sume2 skali... kenala hangkut nak tgl dgn sape... walopun masa tu Hafizi udah tdo... sampai kat emergency deme terus layan... masuk air... Hakimi menangis xnk kena cucuk... bila ckp adik pun xnanges... terus dia nyanyi "Everyday i'm shuffeling..." adoyaiii.... then doctor dah ok ni....masuk wad...erk... kata ok tp kena tahan gak..huhuu... masa nak register dia nak deposit rm2.5k.... adoii... mana la nak carik tgh malam ni... dah kul 12 mana leh kuar duit kat atm.... ckp dgn dia... esok la saya bagi GL.... last2 dia setuju... maka kenala tdo 2 mlm kat sana... Rin jaga semalam hubby lagi semalam... Sabtu mintak jugak nak kuar.... xlalu duk sepital lama2... tgk bil pun mak aiiii.... doctor cuit situ cuit sini pun banyak camtu.... sib bek GL cover sume....huhu

ni melentok masa kat klinik

ni baru pas masuk air kat emergency room

dah nak nek

ni 2nd day... wat2 tdo.... huhu

dah sihat... nak milo sambil tgk tv

sume sibuk bergadget.... berkampung kami kat sepital...

No comments: