Monday, May 14, 2012

Hari Ibu

Ahad Hari Ibu... ada ustaz yang kata haram sambut hari ibu but ada gak yang cakap ok jer... BACA SINI yang sebenarnya bergantung pada niat kita je kannn... Semalam pepagi lagi dah bangun sebab Hakimi ada kelas fardhu ain... kena la anto... pastu mama pegi pasar beli santan, daun kunyit n serai... baik mama xjalan2 lagi... beli apa yang nak jer...haha... tapi kan mama singgah Restoran Odin...hehe Hazimi mana leh xmakan roti canai Uncle Dol... wiken mesti nak punyer.... padahal mama dah wat nasi goreng kampung...hehe... xpe ni menu wajib pepagi minggu melainkan xde sape nak pegi....

ni budak merajuk xdpt ikut n xdpt main ipad....

nasi goreng kampung.... roti idak tangkap le pulak... lupa daaa... pas sarap terus mama ketung ketang kat dapur masak ayam masak lemak cili api n bakchoy oyster....pun idak nangkap gambo sebab masing2 makan kole2 jer.... Xpaham kole2 ker....hehe... mkn nasi kandar je... amik sendiri2 kat periuk n melantak sensorang...hehe.... kul 11 pegi amik Hakimi... ayah tdo je... mama bising ckp arini hari ibu tp mama wat keje sume... kul 1.30pm baru nak bangun.... huhu... pas solat baru la kuar... ke mana kami... Mid Valley....adoiiii... hari2 pegi koje pun nak kesana lagi ke..... dah le jem gler.... nak masuk parking pun q sikit punya panjang... sib bek la mama kata xpe kt parking kat Volvo... hehe.... selamat.....

ni le sebab nape nak gak dtg MV semalam.... diapers murah... 78pcs baru RM25... hubby borong sampai 5 peket siap dpt free 15pcs n towel.... bdk2 kecik xleh pakai jenama mahal2 rugi sbb nk tuko selalu... ni sume berdasarkan pengalaman..... ingat lagi masa mula2 Hakimi lahir... mama beli Mamypoko... amik... dah dkt 15pcs sehari... bankrup oiiiii...huhu... (ni gambo kidnap uncle google)

pastu pegi Toys r Us.... ayah yang lebih2 sebenornya... memula nak beli motor but mama xsetuju... nnt jadik macam yang aritu... seminggu je... roda dah hilang.... so this time ayah beli Dodo sorang satu (kitorg sefamily mmg panggil Bulldozer and seangkatan dgnnya Dodo dari dulu....hehe) mama nak merajuk laa camni... ni Hari Kanak2 Sedunia ke Hari Ibu...huwaaaa.... dah la bday present pun xdpt lagi...huhu... Ayah kata mama punye spesel lambat sket..... ye la tu..... huhu

sume tempat penuh nak makan... so ke Pasar Ikan je laaa..... teka sape punya..... Musketeers?????

salahhhhh.... ni ayah punya... kedek ayah orang lain nak pau pun xkasik...huhu.... yang lain minum Revive n 7Up jer....

tgk tgn si kecik yg xabes2 nak amik prawn.... Hazimi yang xmkn prawn pun amik 5 ekor....huwaaa

amik cheese platter rasanya nama dia.... kenyang giler...... tp cheese sikit norrrr..... xlicin sepenuhnya... ada tgl nasik n ayam sket jer... masing2 udah buntang.... dinner hubby je makan nasi kat umah yg lain udah full...hehe... and hubby udah lupa masukkan ayam dalam fridge... kompem la basi...huhu

tgk tu idak nak tdo2.... pastu berlagak... dia kata dia pejam mata je leh control the dodo...huhu

No comments: