Thursday, June 14, 2012

Hmmm

Malam ni kita skodeng wat kali terakhir yer..... wish me luck.....

Monday, June 11, 2012

Back to normal

Ahad pepagi lagi Rin dah shoot balik KL sbb xnk hadap jemmm.... alhamdulillah idak jem... kul 11 udah sampe umah... itupun lepak kat Ulu Bernam lama sbb terjumpa my Makcu kat sana...hehe

dah tgh hari lapo lak perut... malas nak kuar n xde mood nak masak nasi.... so wat Double beef burger n caramelized onion n goreng fries...settle....

petang lak goreng kopok jer....licinnnn

then turn bawah jap tgk deme mandi... ni le budak yg pagi tadi idak nak balik KL...

memula xramai...

pastu ramai... tp tunggu clear baru amik gambo... nyibuk album I je gambo deme watpe...hehe

malam seperti yang dijanjikan... budak xnak balik tu tuntut le Mcd dia....umpan supaya balik KL...bolehhhh

ni pagi tadi... sikit pun xikhlas pegi skolah... tp pegi gak sebab nak jadi cucu kesayangan ummi kena pandai n rajin ke skolah katanya....huhu

Balik Kampunggggg

Last Friday Rin cuti. Nak balik kampung mlm tu kononnya dgn hubby....skali dia xdpt cuti lak Sabtu tu... so boring.... bangun pun masa tu dah kul 11am...gila btoi... rasa boring... then call hubby kata nak balik Ipoh gak... mula ckp nk nek ETS...call KTM kata tiket lak abes... nak nek bas malas... so I decide to drive... hubby xkasik tp degil gak nak balik.... hubby kat opis dah xtau nak ckp pe nak ke xnak dia bagi la jugak pegi....hehe...jahat bini dia kan.... haha... sampai Ipoh xpegi umah my mum... I terus balik umah Pah kat Pasir Puteh... sebab deme masak lemang....hehe... kitorg ni mmg xmsk lemang time raya sbb byk org bagi... kalo nak mkn lemang time xraya la...hahaha... sampe2 je lemang dah nak masak....
makcu tgh balik2kan lemang tu

tgk bdk baik ni.... panas...

balik kampung bakat terpendam sume kuar....xpenah jumpa tiang... terus wat aksi tiang.... sib bek xkena denda...topless lagiii...hahaha

makan lemang panas dgn rendang.... sedappppp

Sabtu lak balik Bukit Chandan...cousin mama kawen.... dah lama norrr rasanya xbalik Kuale...

the pelamin

Hazimi makan nasi minyak

Hakimi makan laksa jer....

and this is his 3rd bowl....huhu

Hafizi... nasi makan... laksa pun makan....

umpan Hafizi supaya xjenjln merata...Ipad... tp tu la byk norr peminat

sume nak main....

ada mercun kome.... haaaaa mana dapat stok ni....

pengantin baru sampe....

the goodies wat yang hadir.... kalo dapat bawak balik kotak pink tu....makcik kayooooo

the reception btoi2 sblah istana.....

noti2 dlm kete

main panjat2 b4 blk Ipoh

atok tgh sibuk sms my sis

Ummi dah xlarat nak kejo cucu...

kat titi gantung... Hakimi xberani....

singgah tapau laksa..... xlarat nak makan...masih kenyang

Tapau Limas gak.... sedapppp

balik2 jer mintak candu dia.... pastu dia bedal Limas 3 ketoi...

ni la Laksanyer.... spesel sebab ada telur goreng... sedap la gak....

belajo jap...kejap jer....

pastu makan eskrem..... pastu gaduh

pastu kena marah dgn Atuk...siap kene seliang sorang... bukan sakit sgt...sentap je lebih tu....hahha

Thursday, June 07, 2012

Sotong in da house

semalam hubby ada dinner kat luar katanya so Rin beli la salad ingat nak goreng burger jer... skali dia ckp xjadi dinner sbb dia abes site walk lewat.... dia kata dia lapar... so wat mende yg simple jela.... Rin kata wat Sotong Cili Api n grg telur leh ke... dia kata masak sotong sudah sbb xnak bini dia penat... tp bini dia degil pegi grg gak telur...hahaha... so ni resepi sotong je la ye... telur tu campur bawang, cili n mayo je pastu grg...

Sotong Cili Api (versi campak jer)

Bahan:
200gm sotong
1 biji kentang dipotong nipis
sedikit garam
sedikit serbuk kunyit

1 biji bawang merah ~ ditumbuk
1 ulas bawang putih ~ ditumbuk
5 biji cili api hijau ~ ditumbuk
2 sudu besar sos tiram
garam
1 labu bawang besar dipotong bulat
sebiji cili merah dihiris
minyak

Cara:
Gaulkan ubi kentang dgn garam dan serbuk kunyit. Goreng sampai garing.
Gaulkan sotong dgn garam dan serbuk kunyit. 
Panaskan 2 sudu besar minyak dan goreng sotong 1/2 masak.
Angkat dan ketepikan.
Panaskan 3 sudu besar minyak dan masukkan bahan2 yang telah ditumbuk.
Goreng hingga garing.
Goreng hingga wangi dan masukkan sotong, garam dansos tiram.
Masak hingga sotong masak (kalau terlalu kering boleh lah dimasukkan sedikit air)
Masukkan bawang besar dan cili merah. Masak hingga bawang agak layu dan padamkan api.
Kacau2 hingga sebati. 

Tuangkan atas kentang goreng tadi.

Pagi tadi bangun lambat lagi tapi teringat lak ada sepinggan nasi lagi tgl and 5-6 ketul sotong semalam. Kalo dibiarkan mmg basi....rugi le pulak kan.... so.... kt wat nasi goreng lor.... 
senang jer.... panaskan minyak then pecahkan sebiji telur ke dlm kuali... make sure api besar... agak2 garing masukkan nasi... pastu masukkan sotong lebihan semalam tu... buh la garam sket... kacau2 sampai sebati dah boleh ngap......

Wednesday, June 06, 2012

I wonder.....


I'm still wondering samaada dia masih sesat or dah menuju ke jalan yang benar.....

last two weeks dia still lost..... esok only i'll figure out kedudukan sebenarnya.....

to be honest.... i am scared this time..... kalo dia masih sesat....

kena set the date for......... huhu

I wish dia akan datang dengan cara yang sama macam abang2nye.... Insyaallah....

Tuesday, June 05, 2012

Makan jer....

semalam hubby komplen kita masak meggi je kat dia...huhu.... merajuk arr.... so masak nasi goreng ayam smlm for dinner... dah terbiasa masak byk padahal musketeers xde.... so merangkap bfast la yer.....

ni lak lunch tadi.... xbest sgt...huhu 

lepas tu makan eskrem yer..... xusah mintak2 dah habes sumenyer....hehe