Monday, June 04, 2012

Jalan-jalan cari makan

Jumaat malam tu lps habis Versus me n hubby pegi NSK jap beli barang2 utk order... then kami jenjalan jap tanpa arah tujuan...sudahnya ke RnR Genting Sempah.....minum2 pastu balik rumah...ahaha giler betoi... balik umah dah kul 3pagi... pastu kul 7 dah bangun suh hubby pegi pasar beli santan sbb I nak wat kuih.... terer ooo dalam masa sejam sengah Rin dah siapkan sume order2 tu... siap dapur sume dah siap kemas...pastu pg sambung tdo...ahaha... pas Zohor pegi anto order ke Kelana Jaya... Perut dah berkeroncong xtau nak makan katne...jalan2 pusing2 then teringat my friend kata kat 223 ada nasi lemak sedap.... apalagi terus ke sana... tapi byk kedai yg tutup... panasnya ya allah... habis caor mekap mak... hubby kata "sure ke u nk makan sini ni...panas tau..." ok je kot.... tp mmg menitik nitik peluh okay.... cpt2 habiskan and blah dari situ... masuk kete je full blast ekon...hahaha... then round2 lagi without hala tuju... tiba2 hubby kata nak pegi Sogo... nak pegi men game...ahaha... teringat masa zaman berdating dulu... kitorg selalu pg men game kat ctu... pegi sana skali udah tutup.....sedey.... turun nak carik kasut hubby... yg berkenan sume xde saiz... then konon nak carik baju raya musketeers... ramai sangat orang I pening... hubby pun kata dia pening... tapi macam dahaga... so basahkan tekak kat Kopitiam apa ntah kat bawah tu but beli pretzel stick choc kat aunty anne.... hehe... ramai sgt orang...huhu... then terus gerak ke Kota Damansara umah my sis in law... singgah le beli ole2 dulu xkan nk dtg melenggang kangkung kan....hehe... tot my mum in law dah sampai dr kg rupenyer lom lagi.... dalam sengah jam camtu baru la mak sampai dgn my sis in law yg di Melaka tu... tp mak xnaik pun sebab xlarat.... deme sume nak straight ke Melaka after that... pas maghrib... but not really after laa... rasanya dh dkt kul 9 kot baru gerak... ke mana lak... kitorg ke Seksyen 2 Wangsa Maju... pekena Kaw2 Burger Bakar.... surprisingly sbb xramai la sgt masa i sampai... ekceli hubby turunkan i dpn tu n i pegi order sbb hubby pegi parking... I xlarat nak jalan jauh2..hehe... order la 2 set.. then kebetulan ada seat kat c2... duk jap hubby pun dtg... pastu burger pun sampai.. xsampai 10minit pun... heran mokcik jap.... nape org len xdpt lagi... tgk2 ada tulis "Pregnant" kat kertas order tu...ahaha... waaa sgt syok.... then layan la burger tu... sbb agak kenyang mkn b4 this.. jenuh la nak abeskan burger tu... tp berjaya juga ku habeskan...muahaha.... then gerak ler cpt sbb sian org lain nk duk mkn gak kan.... then ke Metroprima macam nak tgk wayang... tp bila sampai je sana udah rasa cm ngantuk yg teramat sgt..... so balik titun je laa.... solat isyak pasang ekon tdo xsedo diri.... hehe... ahad lak duk umah je mengemas kain baju n asingkan yg mana dh xpakai... so leh bawa blk kampung n bagi pada yg lebih memerlukan..... xmasak sarap pun... wat milo cecah sekuk jer... tgh hari lak masak megi pattaya... pas maghrib kuar beli barang sket kat Econsave Dsara damai... then makan kat Myport...lembab gle servis dia... then wassup my friend Nakia... menyembang sakana xhengat sampai kul 11 lebih...hehe... tq Nakia for the Keychain, Fridge magnet n kek lapis yg lakiku makan sume...huwaaa....

ni le rope nasi lemak panasss 223

yg ni lak burger kaw kaw

No comments: