Thursday, November 29, 2012

Me....

i am supposed to be a cinderella semalam kan...but end up being

sleeping beauty... sib bek xde putera raja datang kiss....ahaha.... 
malam ni la MIL nak datang... terima je la menantu mak ni penat mak...xlarat dah nak wat keje...nak kata pun kata laa... Rin xlarat nak lipat baju dah...huhu....wiken jela jawabnyer...

tepon ku skrg akan bertukar owner.... love my S2 so much but jodoh kita xpanjang...sob sob sob....

ni je la teponku for a week...hubby nyer I kidnap...hehe...but next week akan menjelma... dia akan dtg padaku...ngeeee.....Peace no war....

Wednesday, November 28, 2012

Bertukarrrr



Tadi I received a call..it was my Mother in Law (MIL).... katanya mak nak datang duduk rumah I sampai hari Ahad.... Datang le tapi Rin koje mak xpe ke...dia xkisah katanya... Apaaaaa....mak nak datang....malam ni kena bertukar jadik Cinderella le nampak gayanye.... bertukarrrrrr

sapu lantai...mop lantai....

masak seksikit apa yang boleh....

kemas baju yang pastinya.... baju xberlipat berbukit.... berbukit ye.... belum jadi gunung...

so bila Mak datang...rumah dah kemas cantik....hehe... thats not mean rumahku berkecah sangat tapi dah mmg my habit... bila dgr orang nak datang rumah je mula la macam kan Yg Di Pertuan Agong nak datang...mesti nak pastikan semua in good order.... so arini kompem tdo lambat.... hehe

**MIL is ok but dia ada Diabetes n Cholesterol.... apa mau masak ni.....adoiiii

Thursday, November 22, 2012

Semalam

Semalam ada paper BRC nak keluar....tunggu punya tunggu skali cakap xpe boleh balik sbb boss kata esok pulak.... at 7.30pm baru nak cakap....ku menunggu kat opis for nothing la huhu...tensen jer.....

dah sampai kat Kepong Sentral dlm kul 8pm camtu hubby lak amik lambat...kena tunggu pulak... sementara tu ku berwassup dgn my friend....idak le boring sgt.... kul 8.40pm baru la muncul suami terchenta ku itu....huh 
** ni bukan kaki I ye... ehsan Uncle Goo... 

amik Haqiqi kat umah Mommy dia tgk2 muka dia jadik camni.... allergic susu kot sbb tukar susu... aritu dia minum Enfagrow but byk kahak... kelmarin tukar Snow... then jadik cmni lak... Abang2 ok jer sume minum Snow... kena tukar lain laa... Arini try Frisolac lak....smlm bawa dia pegi jumpa Dr Normah amik ubat allergy n antibiotic n ubat sapu...hope anak mama cepat sembuh ye...

Wednesday, November 21, 2012

A Gift

She's leaving.... a colleagues of mine..... dia bagi fridge magnet ni...so sweet...suka sgt...tq Niza...

Tuesday, November 20, 2012

20 November

Arini 2nd day hakimi attend Kem Tahfiz.... smlm Ustaz guide dia hafal ayat2 lazim n Yaasin...insyaallah u can do it dear....

arini me n colleagues try new Rest kat MV ni....Rasa Utara...ada opening discount 30%...okla...sume deme mkn nasi n lauk lemak

Sbg "Non rice eater"....ni la jadi pilihanku... 

Monday, November 19, 2012

WeekEnds

Wiken baru ni sangatlah bosan sbb Mr. Hubby keje... 2 days kat rumah with the Musketeers adalah sangat memenatkan plus i got assignments yang perlu disiapkan...huhu... ditambah pulak dengan periuk nasiku yg dah berjasa more than 9 years tu meninggal ari Sabtu...hadiah kawen from my cousin... My hubby masak nasi... xlama pastu I pun sediakan bahan nak buat Nasi Goreng Belacan... siap dah tumis bagai... Nak amik nasi skali xmasak lagi.... huwaaa... dah meninggal ropenyer....aduh... kenala masak manual... mmg fail la...byk kerak...hehe... n hubby lak terletak air byk... so a bit lembek...tp menjadi gak Nasi Goreng Belacanku...licinnn n hubby kata sedap... mende sikit mmg sedap kan... huh... layann je la ek ....

our Saturday bekpes... Kepok Leko Seberang Takir and Kek Lapis Sarawak yg boss ku bagi as a gift masa   dia meeting kat Kuching...peppermint sgt rasanya and xlaku sbb Musketeers kata mcm mkn ubat gigi...huh.. ltk kat opis lor...

Hubby tlg mandikan Haqiqi and nilah hasilnya... kombinasi yg sungguh ntah hape2...baju jln n suar duk rumah dipakai serentak.... heppp...anyway tq la sbb tlg I....

Abg Hafizi tlg jaga bb...jaga la sangat....

dah petang lapo.... masak mee celup...celup dan celup

sambil nengok Mann.......tinak ke tinak tana.....ewahhhh

Ni Superman seksi yang tdo gak akhirnya depan tv sbb tgk hindustan ahaha

ni la dia Nasi Lembek Goreng Belacan....

Ni pun keje hubby gak... baju biru sock pink...sgt colour blocking.... ish jgn byk songeh nnt hubby merajuk lgsg xnk tlg....huhu

Ahad lak mama yg siapkan....ceria jer...sbb wangi kot...hehe

petang bosan nengok citer Pasrah....hehe

malam lak pegi umah my sis jap anto lappy n nappy cream then kami ke AEON Metro Prima mensoppin....
Punya bznye hubby pegi sana semata-mata beli barang kat bawah ni then terus balik...aiyoyo...tp ktorg pg mkn dulu la b4 balik sbb dia kena pegi amik my car yg dah siap kat workshop

ni le mendenya yamg kubeli semalam...there goes all my RM300 voucher... 

weekend is over so kerja la...apa lagii

Friday, November 16, 2012

Lepak di Angsana

semalam sempena Awal Muharram... lepak kat umah my sis sbb laki2 kena koje.... 

sayang kakak Ica kat Haqiqi

dah petang lapo.... masak megi...lama xmkn...hehe

Wednesday, November 14, 2012


Doa Akhir Tahun
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Dengan izin Allah, sesiapa yang membaca doa ini akan mendapat Perlindungan Allah SWT dari fitnah dan tipu daya syaitan serta mendapat setahun keampunan dosa yang lalu.
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
Doa Awal Tahun
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam 1 Muharram 1433 (Hari Sabtu malam Ahad).
Barangsiapa membaca doa ini sebanyak 3 kali selepas solat rowatib ba’diyyah Maghrib pada malam tanggal 1 Muharram, Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun yang mendatang.
Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.