Wednesday, December 12, 2012

Living Room Makeover

Nak buat makeover..... Udah bosan dgn susunatur skrg.... tapi budget utk makeover xbrape nak ada sbb tgh bercita2 menghabiskan duit for something else....hehe... hmmm.... Rin sangat suka moden minimalis konsep... scandinavian pun suka gak... jom kita intai2 rumah org nak.... owh gambar2 ni sume hasil skodeng dari gerobok Uncle Goo ye....jommmmm

Ni rumah orang lain yer... bukan rumah I... but apartment yang sama dgn Rin... nak tunjuk layout jer...

ni view dari tingkap...pun bkn rumahku...

sebelah kiri tu ialah master bedroom... yang tgh is main entrance...belah kanan tu dapur..then toilet...and ada 2 bilik lagi

ni pun xtau rumah sape.... dia dh letak plaster ceiling... hmm camne nak wat makeover yer....

macam ni..... owhhh so not me... bunga sana bunga sini.... I'm not into kedesaan or english style....

owh.... saya sangat pantang kalau orang sangkut baju merata2.... buaian tgh2 rumah pun xsuka..... huhu... banyak songeh la pulakkkk..... kat rumah tu my room-mate mmg suka2 gantung ....hadoiiii...and bibik ni la tukang amik and campak ke dalam washing machine.... bila dia carik xjumpa dia dah tau la bini dia ni dah wat apa...huhu... dear room-mate...silala jgn gantung2 lagi lps ni ye....i lap u....hahha 

verangan-angan nak letak lantai ni....canteknye.....tapi mahal...huhu... byk lagi waiting list barang wajib beli...huhu...so kita postponed....sampai bila???? wo bu chi dao le....huhu

sangat suka sofa putih cenggini.... konsep leh tahan.... but.....tettttttt.... musketeers akan sangat cepat mengotorkannya...so xleh jugak....sedeyyyyy

macam ni pun suka gak... simple je....rasa redup jer...  tenang...aman jer...ishhh.....tapi musketeers akan lari sana sini... langgar those arm chair...dah senget benget.... bila mamanye xde and the musketeers main bola under pengawasan si ayah kononnya.... mau pecah kang vase i nanti.....haiyaaaa....tetttttt....xboleh gak...plus nnt mama n abah dtg tanya...apa la digantung gambar ntah hape2 ni baik gantung ayat quran..... so reject gak....huhu....

owh...mata ni mmg suka je tgk sofa putih cenggini..... baring2 golek tentu rasa fresh je.... skali nnt nampak lak hasil artwork dari musketeers.... conteng my white sofa...tulis ABC....huwaaaa... reject lagi...... adussss

owh i'm so in love with white.... namun kutahu itu sume hanya angan2 je la....

ni my last musketeers yang baru nak masuk 6 bulan.... tengok muka dia je la... Haqiqi jgn noti2 yer.... nnt leh tlg mama wat keje rumah yer...mama xde anak pompuan...hehe... actually mmg dari skrg lagi musketeers dah di'trained' utk kemas rumah... so nnt idak le jadik macam apoknye...suka gantung sana gantung sini....hahaha.....

No comments: