Monday, December 17, 2012

Santai di Pantai....

Apa????? santai di pantai.... huh mimpi je la... ke Pantai Dalam pun kami idak pegi.... wiken lps kami bersantai di rumah je... Hubby is bz working siang malam...huhu... so I transform jadik Bob the Builder lorrrr...bertukarrrr....
ok... dah tukar... memula ada 2 lemari kasut yg penuh kertas2 kerja hubby and ku letak kat luar... pindahkan rak kasut setinggi I.... then bukak katil single kat bilik 3 and letak tepi... pastu bukak double decker kat Bilik 2 move to bilik 3... oleh kerana ni katil Ikea so DIYnye banyak norrr bukak skru itu ini... alan key sana sini...alan tham xde ke.... huwaaaa... but end up xleh abeskan sbb ada part yg perlukan tenaga 2 org...terbengkalai until hubby balik... meanwhile... bukak katil queen kat bilik 1...pasang balik kat bilik 2... so ketiga2 bilik kena serang todak.... abik sume cadar2 selimut2 n comforter kasi cuci..... hubby balik mintak tlg jap...ok done... but hubby tlg part tu je then tgl...huhu....mokcik gak settle...sgt independent I ni kan...huhu... xpela dia penat koje... dah penat jadi Bob kita tukar balik ke asal....bertukarrrr.....

mari kita golek2 dgn budak dotot ni....

org bg lapik...dia nak gak golek2 sampai kat lantai...huh...

penat golek2...kita bagi dia naik walker pulak... jakun jap tgk walker... tapi kejap jer jakun...

tgk tu ...dia undur sini dia gostan sana.... satu rumah dah dia jln...pandainyerrr

mama ni asyik amik gambar Haqiqi je... amik gambo abang pulakkkk

mama wat versi candid jugak....huhu

abang ensem kan mama.....wekkkkkk.....marah dia...kikikiki

abang tau abang paling ensem antara anak mama....erkkkkkk

penat koje xlarat masak.... ni sempat ku buat malam sabtu aritu... baru teringat.... ku mmg suka... ropenye hubby pun udah gemo... mende sikit mmg sodap... nak resepi ke... klik kat SINI

dah malam kasi tidur la kicik....jenuh ayah tepuk... riba mcm2 la idak nak tdo.... mama datang amik remote... tetttt... pasang ekon.... haha... terus tdo....ajenye ngengada laaaa......

ok.... ni la hasilnya bila sume cadar, selimut n comforter plus baju bajan yang dah kering....sesi melipat....Kumencikkkkk

apa tgk2... meh tlg mama lipat baju laaa..... huhu...

No comments: