Thursday, January 24, 2013

Jln2 cari ketam....

Salam maulidur rasul buat semua..... xrasa mcm cuti pun sebenarnya sbb rin mmg dh cuti for few days kan.... tapi hari ni musketeers bangun lambat so mama pun apa lagi pun sambung tdo jugak haha...xde plan nak kemana pun harini sebenarnya... minyak dah habis xke kedai nk beli pun...xtau nk masak pe... so kt mkn puff pizza je ye..... senang je nk buat....amik readymade puff jenama kawan...ltk ats dulang pembakar....letak sos cili thai life...letak mayo...letak sosej...tabur cheese....kita bako....

Ehhh gambo dak tot ni lak enteprem....huhu....ni mamat yg suka gadget.... ipad pun skrg dia nk konker...

Ok ni baru muncul puff pizza kita....mkn panas2 kjp je langsai..... pastu kt sambung golek2 lg.... sambil tgn ni browse mana nk pegi....tiba2 lak nk mkn ketam.....ajak hubby pegi cari....tau ke mana kitorg pegi....ke pasir penambang hehe....jauh xjauh la....tp dh lewat kami gerak dr rumah...dkt pkl 5 rasanya sbb tunggu my bro I
in law yg hubby ajak pegi sama.... pegi kami ikut hiway latar..... Balik lak ikut Sg plong....

Time kitorg sampai.....ada lori baru dtg baru nainaikan....mmg fresh2 la..... rambang mata tgk huhu..... rasa nk amik sume je tp xamik byk sbb xgaji lagi hehe... rin xbeli ikan pun sbb ada lg ikan jenahak n ikan merah kat rumah....rin cuma beli udang beso sekilo....sotong sekilo n ketam 4 ekor....sume skali rm68....murah kan....kata deme kat bagan pasir lg murah tp xtau kt mana...lgpun dh lewat maleh nk cari.....lain x insyaallah.....

Tgk ketam tu ensem kan.....terus tergoda...rege dia sekilo rm28....xsabar nk tunggu esok nk bt masak lemak....mesti manis....sbb mmg fresh.... cepatla siang muahaha.....

Nk blk sudahhh sbb dh ptg....ktorg singgah asar kt masjid pekan kuala selangor.... deme nk naik bkt melawati tp kang takut rosak menatang2 hasil tangkapan tu hehe....lain x ye darling2...kt pg bila hazimi ada nnt ye

Sblm blk kitorg singgah kat Odin....dh lama xkesana.....rin mkn nasi grg usa.....sedapppp

Ada menu nasi arab...ni portion hakimi....ok ok je rasa dia....hubby mkn nasi bujang je..... hamboihhhh jgn berlagak mcm org bujang sudah hehe..... okla nk titun sudahhhh....esok byk mende nk settle....tata....

3 comments:

azieazah said...

Dak tot tu kenapa? Palit kapur ker tu? Nyamuk gigit dia ya?

Amboii kecik kecik dah pandai main Ipad.

Hezrin Ahmad said...

Budak ketot....hehe... musketeers sume kena chickenpox kak...tu letak calamibe lotion. ..
Bdk skrg pandai gadget huhu

Anonymous said...

Assalamualaikum, Ada baiknya sambil sambil online and sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Average ROI ialah 15% setiap bulan dari pelaburan anda.

Link : http://malaysiauinvest.blogspot.com/

PS : Boleh PM saya or email di myuinvestnet@gmail.com