Tuesday, January 22, 2013

Masak masak

Kenala masak kan sbb musketeers sakit xkan nak hangkut ke restoran...marah org nnt haha...ramai tanya deme ni xpantang ke.... jawapannya tak....sbb diorg sangat memilih....dari diorg xmakan.... buir je la lgpun I dh tanya doctor diorg kena pantang or not...katanya tak....huhu.... xde la masak beriya sangat.... apa yg ada dlm fridge je... Alhamdulillah ada rezeki dariNya....
1st day buatkan sup ikan jenaHak....dah agak....mmg xlaku...last2 rin amik Iisi n goreng baru licib n mkn bertambah. ...huhu

2nd day buat bubur....seseperiuk nasi 1.8l tu licinnnnn....ni kalo xsakit pun mmg laku

Godek2 fridge ada eggwhites n ground almonds yg dah nak expired.....google resepi and terhasillah Almond meringue ni.....mmg menu omputih makan sambil hirup kopi pahit..... xsuka I sbb manis sgt.... tapi deme laju jer....

Ni menu bekpes smlm.... roti bakar telur goyang.....ada gak telutegireng separuh masak... hubby bising sbb buatsikit je.....berebut deme makan....pastu hafizi busuk bau telo....

Ni menu dinner....buat kari ayam n puri.... pun licin....hubby je makan smpai 4 keping...yg lain2 makan 2 kpg je.... sbb itu je yg ada hhaha...adayg order lagi..... nnt2 mama buat lagi ye....

Ni lauk tambahan utk mlm ni... scramble egg dgn lobak masin.....sedappppp....arini goreng ikan merah potong n sambal tumis ikan kerisi....sdp makan tp sbb sakit gigi.....kaco btoiiii

Ni requested by musketeers...nak mkn nasi grg cina n alsi maggi grg...layan je.....

Ni kueytiaw grg daging.... rin buat byk sbb malas nk masak lunch hehe...

## sorry la gambo x in order....ni yg xsuka pakai phone....suka dia je nak hilang2 huhu....


2 comments:

azieazah said...

Biasanya jeruk asin Kak Azie masak dgn ikan bilis goreng. Tengok Rin punya dgn telur, Kak Azie pun nak try lah!

Hezrin Ahmad said...

Ciba jgn xcuba ye kak....sedappp