Friday, January 25, 2013

Penangan ketam.....


Pagi tadi.. xpagi sangat laaaa lepas bekpes n kemas rumah sidai baju sume...we all ke batu caves nak ke bank bayar duit kete n duit insurance road tax. ... terlupa pulak thaipusam dah dekat...meme jem laaa adoiiii... risau kot xsempat nak ke bank settle sume sbb nnt dia tutup pasal hari Ni jumaat.... dah ramai polis standby kat sana....sampai sana kami pusing2... eh xde banknya....pusing lagi.... pun xde...jln pulak pun 
xde skali org katsitu kata udah pindah aiyoooo.... sib baik buka lagi... balik rumah pastu kelam kabut la... hubby n hakimi pegi masjid.... I suap haqiqi makan dulu....pastu turun bawah jap beli minyak masak yg lupa lagi nak pegi beli..... hehe.... then operasi lesung batu bermula....silat sana silat sini.... keluntang keluntang siap le....

Ketam fresh masak lemak cili api.... goreng pulak ikan jenahak.... selalunya hubby xsuka makan ketam sbb takut gigi patah la apa laaa... ni ckp2 pulak.... hehe...manisss.... n cengkerang dia pun xkeras sangat....

Tgk tu...rin masak nasi 4 sengah pot ....habessss.... malam kena masak lain la pulok....huhu

2 comments:

azieazah said...

4 pot setengah tu guna pot ricecooker kah? tak ler besar mana tapi kalu setakat 2 dewasa dan 3 bebudak boleh habis 4 pot setengah, memang dasat laaa..

Kami pun guna pot ricecooker, 4 pot tu boleh makan 6 orang dewasa tau!

Hezrin Ahmad said...

Pot rice cooker tu la kak... 2 dewasa 2 budak hehe.....