Saturday, February 02, 2013

Short trip

Ada my friend ckp yang rumah ni xde kuih kampung.... sape kata...actually ni menu yg selalu rin masak but xupdate je hehe.... cucur... kt boleh pelbagaikan...letak udang ke..ikan bilis ke...kentang ke... jagung or kucai or kobis... or nugget and even crab stick... kita yg buat dia kan.....hehhe 

Ni pun menu selalu....roti telur...but this one rin buat sandwich and cleup telur baru goreng.....laku....

Ni skrg dah mendpt tempat di hati dorg....puree...selang sehari mesti request...huhu

Semalam KL cuti... but org2 rumah ni org selangor.. tp hakimi monteng... konon nak balik Ipoh pepagi but then hubby ada keje pulak.... sudahnya lps asar baru gerak...singgah jumpa my mak mertua pulak dulu di sg buaya... after maghrib yg dh nak ISyak baru gerak akhirnya.... gigi sakit pulak...mood pun kelaut but hubby kata yang ya nya bengang sbb blk IPoh lambat....ahahaha.... smpai dah dkt kul 11.30mlm.....we all berhenti kat  tapah fot late dinner hehe....

Ni menu yg mama masak for lunch tadi....sedappp bertambah i makan tau....heheh ..... mana masak ayam masak lemak... kangkung grg belacan.... roasted lamb and ayam goreng.... mmg air tangan mama tu best kannn

Then mama grg pulak kuih bom n cucur badak....ya bekal utk kami otw balik ....huhu ...sekejap sgt kami di ipoh kali ni....nak amik hazimi...xleh lama sebab esoj lagi my appointment to see the dentist .. . Yes .... jumpa lagi sbbharitu misi buang gigi i xberjaya sbb sakit...so insyaallah esok mintak2 berjaya...xtahan  sudahhhhh.....

Now back to normal.....musketeers sume dah complete....mama pun dah jadi singa balik.....sbb hazimi n hafizi mmg xngam....gaduh aje...huwaaaa

2 comments:

azieazah said...

Cucur kampung tu, Kak Azie selalu letak kentang dadu, + udang kering. Perhhhh!

Hezrin Ahmad said...

Mmg sedap kan kak.....