Tuesday, September 17, 2013

Cuti 3 hari

Wiken yg panjang dr biasa... sbb senin cuti Hari Malaysia kan... my SIL buat kenduri doa selamat kat Melaka... so we all pun plan la sesudah subuh nak gerak dah sebab xnak jem.... hahaha sesudah sepiee ok... kalo sesudah sipendi mmg x arr ahaha... hubby pas subuh baru nak tdo... pastu ckp kul 10 gerak but kul 10 baru nak bangun...makanya kul 11am barul agerak... amik ko.... pegi Melaka je 4 jam ...jem ko... dgn ujan nan lebat lagi hehe...

menggoreng bihun je pagi tu... tp byk pulok deme makan so dapat la tapau sikit je utk makan dalam perjalanan... sampai2 je I dah biol... cm pening n penat so kenduri kali ni ku byk ngelat... baring menengok tv je banyak... isk3... 

tengok my eldest ni... sian dia terkial2 nak nek beskal... bukan xde beskal but duk berantai je... xpe nnt kt naik ek.... bila tu... huhu.. kami balik KL ahad... dah kul 12am baru sampai sbb kul 10pm baru gerak dr Melaka... siap pegi makan2 lagi kat Bukit Katil my MIL belanja...muahaha....

oleh kerana MIL is in da house skrg me sangat la rajin masak memasak ahaha... so bekpes smlm cucur n kuah kacang... pastu abes sume kipas2 yg ada kat umah ku bersihkan... toilet pun kusental... laundry.. melipat sume settle... fuhhhh penatttt

sib baik la pembantu setia i ni membantu didapur... dia nak belajar wat sambal tumis katanya... belasah je... ramai yg kata bawa2 le tuko kuali... hepp tu kuali antik dah tu... dah 10 thn ok... kuali tu la yg byk berjasa yg menambat hati laki n anak2 ku muahaha...

ni la menu semalam.... Nasi Kari.... licinnn... 8 pot... siang n malam... pastu deme siap request egg banjo lagi sorg satu...huhuu... (** tu bukan petai ye... tu ialah pistachios...hehe)

ni la dia ikan bilis sambal.... wat kawan dgn nasi kari.... semalam xde apa2 xtvt pun cuma di waktu petang after asar kami sume pegi ke pusaranya...

No comments: